News

Curs valutar BNR, joi, 21 septembrie. Leul a pierdut în faţa dolarului, dar s-a întărit în raport cu majoritatea valutelor. Update

Curs valutar BNR, joi, 21 septembrie. Banca Națională a României a publicat, la ora 13:00, cursul valutar pentru euro, dolar și celelalte valute importante.
21.09.2023 | 13:51
Curs valutar BNR joi 21 septembrie Leul a pierdut in fata dolarului dar sa intarit in raport cu majoritatea valutelor Update
Curs valutar BNR, joi, 21 septembrie. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT
21-09-2023
11:02

Curs valutar BNR, joi, 21 septembrie

Atât moneda euro, cât și lira sterlină şi francul elveţian au suferit deprecieri la cursul valutar de joi, 21 septembrie. Dintre valutele importante, doar dolarul american s-a apreciat în raport cu leul, trecând de 4,6 RON pentru o unitate.

Iată datele venite de la Banca Națională a României:

Euro: 4,9707 lei
Dolarul american: 4,6638 lei
Lira sterlină: 5,7329 lei
Francul elvețian: 5,1556 lei
Gramul de aur: 288,5847 lei

Curs valutar BNR, joi, 21 septembrie. Banca Națională a României va actualiza, așa cum o face zilnic, la ora 13:00, cursul valutar. Leul pierde tot mai mult teren în lupta cu dolarul american și cu moneda euro, în condițiile în care dolarul american e din nou aproape de valoarea de 4.7 lei, în timp ce euro e tot mai aproape de pragul psihologic de 5 lei.

Curs valutar BNR, joi, 21 septembrie. Cum vor evolua euro și dolarul american?

FANATIK vă prezintă acest curs valutar, precum și cotațiile ultimelor două zile pentru pricipalele monede. Dolarul american nu pare momentan capabil să depășească moneda euro, deși a făcut-o anul trecut și cel mai probabil acest lucru nu se va întâmpla degrabă. Valoarea principalelor valute europene va fi raportată zilnic, după ora 13:00, în clipa în care BNR anunță cotațiile oficiale pentru ziua în curs.

ADVERTISEMENT

Curs BNR euro

Miercuri, 20 septembrie, moneda unică europeană a câștigat 0.0020 unități în fața leului românesc, ajungând la o valoare de 4.9711 lei. Moneda euro se distanțează, astfel, de dolarul american, care valorează 4.6481 lei. În aceste condiții, lupta dintre dolar și moneda euro rămâne interesantă și e studiată cu atenție de specialiști.

Maximul istoric atins de principala monedă europeană a fost raportat în 19 mai 2023, când moneda valora aproape 5 lei, mai exact 4.9783 de lei. Așadar, moneda euro pare tot mai aproape de pragul psihologic de 5 lei și este greu e spus dacă aceasta va fi sau nu atins în 2023. Situația va fi atent monitorizată de specialiști în următoarele săptămâni.

ADVERTISEMENT

Curs BNR dolar american

Spre deosebire de moneda euro, dolarul a pierdut în valoare, fiind vorba de 0.0024 de unități în raport cu leul. Dolarul e cotat acum la 4.6481 lei, o valoare sub cea a monedei euro. De remarcat că dolarul nu reușește în ultima perioadă să mai atingă valoarea de 4.8 lei. Mai mult, trebuie remarcat cum dolarul se menține mult sub pragul de 5 lei, pe care reușise să-l depășească sporadic în finele anului 2022. Specialiștii nu se așteaptă ca dolarul american să depășească din nou acest prag psihologic, însă e imposibil de prezis dacă o va face, sau nu.

Curs BNR franc elvețian

La fel ca și dolarul american, Francul elvețian a pierdut 0.0039 de lei în valoare, și se îndepărtează de pragul psihologic de 5.2 lei, atins în luna octombrie, la o valoare de 5.1812 de lei. Cu toate că a sărit de valoarea de 5.1 lei, e greu de anticipat cum evolua francul elvețian în următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT

Curs BNR lira sterlină

Lira sterlină e tot mai departe de pragul psihologic de 6 lei, mai ales că a pierdut 0.0053 de unități în raport cu leul românesc, ajungând la 5.7516 de lei. Specialiștii vor să vadă dacă lira sterlină va depăși pragul psihologic de 6 lei în acest an, însă acest scenariu pare puțin probabil, cel puțin în acest moment.

Curs BNR gram de aur

Gramul de aur a pierdut în valoare 0.8585 lei și este cotat la 288.4529 de lei, fiind tot mai aproape de valoarea maximă înregistrată în 7 martie 2022, când un gram de aur înregistra o valoare de 293.9846 lei. Deși specialiștii credeau că un gram de aur va oscila, mai degrabă, între valori de 265 – 285 de lei, iară că un gram de aur a sărit de 290 de lei și ar putea să bată un nou record în viitorul apropiat.

ADVERTISEMENT

BNR va actualiza în fiecare zi cursul valutar, cu excepția zilelor de weekend. Românii pot afla, așadar, în fiecare zi la ora 13:00 cum au evoluat principalele cotații ale monedelor lumii, precum și cotația gramului de aur, luată în considerare de specialiștii din întreaga lume pentru diverse tranzacții.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă...
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă e la putere în fotbal ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie...
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie despre bărbatul ucis
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
România, ținta propagandiștilor ruși. Răspunsul fulger de la București
România, ținta propagandiștilor ruși. Răspunsul fulger de la București
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România...
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România a câștigat procesul de arbitraj pentru Roșia Montană
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat,...
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat, necunoscut de români