News

Curs valutar BNR, joi, 22 iunie. Dolarul continuă să se deprecieze, creștere pentru euro. Update

Curs valutar BNR, joi, 22 iunie. Banca Națională a României a publicat, la ora 13:00, cursul valutar pentru euro, dolar și alte monede relevante.
22.06.2023 | 13:05
Curs valutar BNR joi 22 iunie Dolarul continua sa se deprecieze crestere pentru euro Update
Curs valutar BNR, joi, 22 iunie. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT
22-06-2023
10:19

Curs valutar BNR, joi, 22 iunie. Ce se întâmplă cu dolarul american

Banca Națională a României a anunțat care sunt cotațiile pentru cele mai importante monede. Conform datelor transmise la ora 13:00, observăm că euro a înregistrat o creștere ușoară de 0.0009 unități.

Spre deosebire de moneda europeană, dolarul continuă să se deprecieze, arată Banca Națională a României. Aceeași soartă o au și lira sterlină, dar și francul elevețian, potrivit cursului valutar.

Iată cotațiile Băncii Naționale a României de joi, 22 iunie, 2023:

Euro: 4.9636 lei
Dolarul american: 4.5120 lei
Lira sterlină: 5.7683 lei
Francul elvețian: 5.0461 lei
Gramul de aur: 279.7888 lei

Curs valutar BNR, joi, 22 iunie. Banca Națională a României va actualiza, așa cum o face zilnic, la ora 13:00, cursul valutar. Dolarul american a câștigat puțin teren în fața leului românesc. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu moneda euro în următoarea perioadă, însă moneda americană pare incapabilă să mai recupereze terenul pierdut.

Curs valutar BNR, joi, 22 iunie. Cum se va comporta dolarul american?

FANATIK vă prezintă acest curs valutar, precum și cotațiile ultimelor două zile pentru pricipalele monede. Cert e că dolarul american nu pare momentan capabil să depășească moneda euro, deși a făcut-o anul trecut. Valoarea principalelor valute europene va fi raportată zilnic, după ora 13:00, în clipa în care BNR anunță cotațiile oficiale pentru ziua în curs.

ADVERTISEMENT

Curs BNR euro

Miercuri, 21 iunie, moneda unică europeană a pierdut 0.0004 unități în fața leului românesc, ajungând la o valoare de 4.9627 lei. Moneda euro pierde teren, astfel, în fața dolarului american, care valorează 4.5433 lei. În aceste condiții, lupta dintre dolar și moneda euro rămâne interesantă și e studiată cu atenție de specialiști. Maximul istoric atins de principala monedă europeană a fost raportat în 19 mai 2023, când moneda valora aproape 5 lei, mai exact 4.973 de lei. Așadar, moneda euro pare tot mai aproape de pragul psihologic de 5 lei și este greu e spus dacă aceasta va fi sau nu atins în 2023.

Curs BNR dolar american

Spre deosebire de moneda euro, dolarul a câștigat în valoare, fiind vorba de 0.0008 de unități în raport cu leul. Dolarul e cotat acum la 4.5433 lei, o valoare sub cea a monedei euro. Cu toate acestea, lupta dintre euro și dolar continuă și în săptămânile următoare, pentru că specialiștii vor să vadă dacă moneda americană are forța să revină.

ADVERTISEMENT

De remarcat că dolarul nu reușește în ultima perioadă să mai atingă valoarea de 4.7 lei. Mai mult, trebuie remarcat cum dolarul se menține mult sub pragul de 5 lei, pe care reușise să-l depășească sporadic în finele anului 2022. Specialiștii nu se așteaptă ca dolarul american să depășească din nou acest prag psihologic, însă e imposibil de prezis dacă o va face, sau nu.

Curs BNR franc elvețian

La fel ca și euro, Francul elvețian a pierdut 0.0022 de lei în valoare, și e tot mai departe de pragul psihologic de 5.2 lei, atins în luna octombrie, la o valoare de 5.0622 de lei. Mai mult, francul elvețian e sub valoarea de 5.1 lei și rămâne de văzut când va reușit să-și revină la această valoare.

ADVERTISEMENT

Curs BNR lira sterlină

Lira sterlină e tot mai departe de pragul psihologic de 6 lei, mai ales că a pierdut 0.0251 de unități în raport cu leul românesc, ajungând la 5.7773 de lei. Specialiștii vor să vadă dacă lira sterlină va depăși pragul psihologic de 6 lei în acest an, însă acest scenariu pare puțin probabil, cel puțin în acest moment.

Curs BNR gram de aur

Gramul de aur a pierdut în valoare 2.5432 lei și este cotat la 282.7066 de lei, fiind tot mai aproape de valoarea maximă înregistrată în 7 martie 2022, când un gram de aur înregistra o valoare de 293.9846 lei. Deși specialiștii credeau că un gram de aur va oscila, mai degrabă, între valori de 265 – 285 de lei, rămâne de văzut dacă gramul de aur se va apropia de valoarea de 293 de lei.

ADVERTISEMENT

BNR va actualiza în fiecare zi cursul valutar, cu excepția zilelor de weekend. Românii pot afla, așadar, în fiecare zi la ora 13:00 cum au evoluat principalele cotații ale monedelor lumii, precum și cotația gramului de aur, luată în considerare de specialiștii din întreaga lume pentru diverse tranzacții.

ADVERTISEMENT
Tags:
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită:...
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită: „Totul are o limită, indiferent cât de faimos ești”
E gata: ”cuplul anului” e istorie! A anunțat despărțirea și a descris relația...
E gata: ”cuplul anului” e istorie! A anunțat despărțirea și a descris relația într-un singur cuvânt
Când vine aderarea terestră la spațiul Schengen. “Este un pas important înainte, după...
Când vine aderarea terestră la spațiul Schengen. “Este un pas important înainte, după 13 ani de așteptare”
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Femeia bătută în Centrul Vechi ar fi o prostituată. Agresorul, un cetăţean moldovean,...
Femeia bătută în Centrul Vechi ar fi o prostituată. Agresorul, un cetăţean moldovean, ar fi fost clientul ei
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu...
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu nevasta, pentru a trăi cu amanta
Informația pe care Putin o ține la secret din 2022. Ce nu vrea...
Informația pe care Putin o ține la secret din 2022. Ce nu vrea să se știe despre războiul din Ucraina
Ce scrie pe crucea Mioarei Roman. Puțină lume știa acest lucru
Ce scrie pe crucea Mioarei Roman. Puțină lume știa acest lucru
Programul Noua Casă 2024. Documente necesare și condiții de eligibilitate
Programul Noua Casă 2024. Documente necesare și condiții de eligibilitate
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista...
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista completă a concurenților
Anunţul TAS cu privire la Simona Halep. Campioana noastră s-ar putea retrage
Anunţul TAS cu privire la Simona Halep. Campioana noastră s-ar putea retrage
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6...
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6 ani de la fuga lui din România: și-a drogat victimele și le-a filmat. Inițial, a ajuns la Poliție ca victimă
Nouria Nouri, replică dură pentru Daniel Iordăchioaie, după ce s-a văitat că a...
Nouria Nouri, replică dură pentru Daniel Iordăchioaie, după ce s-a văitat că a crescut singur doi copii, după divorț: „Tatăl ? Știm cu toții cât se implică…”