News

Curs valutar BNR, joi, 24 august. Euro și dolarul şi-au oprit creşterea faţă de leu. Update

Curs valutar BNR, joi, 24 august. Banca Națională a României a publica, la ora 13:00, noile cotații ale celor mai importante monede.
24.08.2023 | 13:34
Curs valutar BNR joi 24 august Euro si dolarul siau oprit cresterea fata de leu Update
Curs valutar BNR, joi, 24 august. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT
24-08-2023
10:38

Curs BNR, joi 24 august 2023

Reprezentanții Băncii Băncii Naționale a României au anunțat noile cotații pentru cele mai importante valute. Astfel, dolarul, euro, francul elveţia şi lira sterlină au înregistrat uşoare scăderi în raport cu momeda naţională.

Iată cotațiile Băncii Naționale a României de joi, 24 august 2023.

Euro: 4.9345 lei
Dolarul american: 4.5471 lei
Lira sterlină: 5.7633 lei
Francul elvețian: 5.1635 lei
Gramul de aur: 280.7400 lei

Curs valutar BNR, joi, 24 august. Banca Națională a României va publica, la ora 13.00, cursul valutar pentru cele mai importante monede. FANATIK vă informează despre ultimele schimbări pe piața valutară. Vom publica cele mai recente valori ale euro, dolarului SUA, lirei sterline și altor monede relevante, pe măsură ce datele publicate de BNR vor fi disponibile.

Curs valutar BNR, joi, 24 august. Ce valori au înregistrat euro și dolarul

Până când reprezentanții Băncii Naționale a României vor prezenta cursul valutar pentru ziua de joi, 24 august, vă propunem să analizați ce s-a întâmplat cu cele mai relevante monede, miercuri, 23 august.

ADVERTISEMENT

Ieri, pe piața valutară, s-au înregistrat schimbări semnificative în cursul valutar al principalelor monede internaționale în comparație cu moneda națională. Datele furnizate de Banca Națională a României relevă modificări interesante în cotațiile monedelor cheie.

Euro (EUR) a înregistrat o ușoară creștere, ajungând la 4.9405 lei, cu o fluctuație pozitivă de +0.0032 în comparație cu ziua anterioară. Aceasta indică o ușoară consolidare a monedei europene în raport cu leul românesc.

ADVERTISEMENT

Dolarul SUA (USD) a avut o evoluție notabilă, ajungând la 4.5686 lei, cu o creștere semnificativă de +0.0410 față de ziua precedentă. Această schimbare poate reflecta factori globali ce influențează puterea dolarului american în raport cu alte valute.

Francul elvețian (CHF) a avut o creștere de +0.0250, atingând valoarea de 5.1871 lei. Aceasta arată o consolidare a francului elvețian, o monedă cunoscută pentru stabilitatea sa, în comparație cu moneda națională.

ADVERTISEMENT

Lira sterlină (GBP) a cunoscut o mică scădere de -0.0098, stabilindu-se la 5.7777 lei. Această modificare negativă poate fi influențată de factori interni sau externi care afectează moneda britanică.

Economia României a crescut

Datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS) au arătat că economia României a înregistrat o creștere de 0,9% în termeni reali în trimestrul II al anului curent, comparativ cu trimestrul I 2023. Această evoluție pozitivă indică o redresare semnificativă a activității economice în ciuda provocărilor persistente.

ADVERTISEMENT

Produsul Intern Brut (PIB) a demonstrat o expansiune semnificativă și în comparație cu același trimestru din anul 2022, evidențiind o creștere de 1,1% pe seria brută și chiar mai impresionant, o creștere de 2,7% pe seria ajustată sezonier.

Datele INS relevă că această performanță favorabilă se extinde și în analiza semestrului I 2023. În comparație cu același interval din 2022, PIB-ul a consemnat o majorare de 1,7% pe seria brută și o creștere notabilă de 2,8% pe seria ajustată sezonier

 

 

 

 

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”