News

Curs valutar BNR, luni, 9 octombrie 2023. Pierderi pe toată linia pentru leu, la început de săptămână. Update

Curs valutar BNR, luni, 9 octombrie. La ora 13.00, banca centrală a anunțat ce cotații au euro, dolarul sau lira sterlină la început de săptămână.
09.10.2023 | 13:44
Curs valutar BNR luni 9 octombrie 2023 Pierderi pe toata linia pentru leu la inceput de saptamana Update
Curs valutar BNR, luni, 9 octombrie 2023 Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT
09-10-2023
10:50

Curs valutar BNR pentru luni, 9 octombrie 2023

Euro îşi continuă trendul crescător faţă de leu, moneda noastră naţională depreciindu-se luni şi faţă de celelalte valute importante, dolarul american, lira sterlină şi francul elveţian.  Iată cotațiile Băncii Naționalei a României de luni, 9 octombrie: 

Euro: 4,9682 lei
Dolarul american: 4,7168 lei
Francul elvețian: 5,1787 lei
Lira sterlină: 5,7469 lei
Gramul de aur: 280,6711 lei

Curs valutar BNR, luni, 9 octombrie 2023. În fiecare zi lucrătoare, la ora 13.00, Banca Națională a României (BNR) publică rezultatul ședinței de tranzacționare a valutelor din ziua respectivă.

Curs valutar BNR, luni, 9 octombrie 2023. Ce se întâmplă cu euro și dolarul la început de săptămână

Pe FANATIK.ro puteți afla cel mai noi cotații pentru principalele monede străine și pentru gramul de aur. Euro rămâne la distanță de moneda americană. De asemenea, euro rămâne în continuare foarte aproape de pragul psihologic de 5 lei pentru o unitate.

ADVERTISEMENT

Cursul BNR este calculat prin cumularea mediilor aritmetice de la cursurile de schimb ale celor mai mari 10 bănci din sistemul bancar românesc. Până aflăm ce s-a întâmplat în ședința de tranzacționare de luni să trecem în revistă rezultatele ședinței precedente.

Curs BNR euro

În ședința de vineri, 6 octombrie, a fost înregistrată o coborâre a cotației monedei unice europene față de cotația stabilită în ședința de tranzacționare anterioară, euro ajungând la o valoare de 4,9631 lei pentru o unitate.

ADVERTISEMENT

Deprecierea față de precedenta ședință de tranzacționare a fost de 0,0069 unități. Moneda unică europeană a atins maximul istoric în 18 mai 2023, când un euro a fost cotat la valoarea de 4,9731 lei.

Curs BNR dolar american

Moneda americană s-a situat și ea pe un trend descrescător față de leu în ședința de tranzacționare de vineri. Cu o depreciere de 0,0265 lei față de ședința precedentă, moneda americană a ajuns la valoarea de 4,7028 lei.

ADVERTISEMENT

Dolarul american este la o distanță de 0,2603 de unități față de euro. Maximul istoric, pentru dolar a fost înregistrat pe data de 28 septembrie 2022, când moneda americană a fost cotată de BNR la 5,1794 lei.

Curs BNR franc elvețian

În scădere a evoluat și francul elvețian în ședința de vineri, pierzând 0,0029 unități și ajungând până la o cotație de 5,1530 lei. Moneda elvețiană se situează în continuare peste euro și dolarul american.

ADVERTISEMENT

Curs BNR lira sterlină

Moneda care nu a respectat tendințele a fost cea britanică. Lira sterlină a înregistrat o scumpire în raport cu moneda națională, câștigând vineri 0,0046 unități față de ședința de tranzacționare precedentă, pentru a se opri la o cotație de 5,7390 lei.

Cotație BNR gram de aur

Gramul de aur, în schimb, a urmat exemplul euro în ședința de vineri, pierzând 1,8440 lei față de cotația din ziua de joi, până la 275,2816 lei. Rămâne totuși departe de pragul maxim înregistrat în 7 martie 2022, când a fost tranzacționat la 293.9846 lei.

Banca Națională a României actualizează cursul valutar în fiecare zi, exceptând zilele de week-end. Românii pot afla, așadar, în zilele lucrătoare, după ora 13:00, cum au evoluat principalele valute internaționale, precum și cotația gramului de aur.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin...
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion