News

Curs valutar BNR, marți, 16 aprilie. Moneda euro și dolarul american, în creștere. Update

Curs valutar BNR, marți, 16 aprilie 2024. Banca Națională a publicat, la ora 13.00, cele mai noi cotații pentru euro și principalele valute.
16.04.2024 | 13:13
Curs valutar BNR marti 16 aprilie Moneda euro si dolarul american in crestere Update
Curs valutar BNR, marți, 16 aprilie. Cum vor evolua moneda euro și dolarul american? Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT
16-04-2024
10:14

Curs valutar BNR, marți, 16 aprilie. Ce se întâmplă cu principalele valute

În a doua zi a săptămânii, principalele monede au înregistrat aprecieri față de leul românesc. Atât euro, dolarul american, francul elvețian, dar și lira sterlină au fost în creștere, potrivit BNR.

Și valoarea aurul s-a scumpit, din nou, ajungând la suma de 356.8240 pentru un gram, deși la debutul acestei săptămâni a înregistrat o scădere semnificativă.

Iată cotațiile Băncii Naționale a României de marți, 16 aprilie 2024:

  • Euro: 4.9763 (+0.0026)
  • Dolarul american: 4.6818 (+0.0154)
  • Lira sterlină: 5.8284 (+0.0010)
  • Francul elvețian: 5.1289 (+0.0195)
  • Gramul de aur: 356.8240 (+4.4968)

Curs valutar BNR, marți, 16 aprilie. Banca Națională a României va actualiza, așa cum o face zilnic, la ora 13:00, cursul valutar. Specialiștii vor să afle dacă moneda Euro va reuși să atingă pragul psihologic de 5 lei. În rest, foarte interesant pentru toată lumea e parcursul gramului de aur, care bate noi recorduri.

Curs valutar BNR, marți, 16 aprilie. Cum vor evolua moneda euro și dolarul american?

FANATIK vă prezintă acest curs valutar, precum și cotațiile ultimelor două zile pentru pricipalele monede. Devine extrem de interesant de urmărit cu va evolua valoarea gramului de aur, care atinge noi recorduri. Valoarea principalelor valute europene va fi raportată zilnic, după ora 13:00, în clipa în care BNR anunță cotațiile oficiale pentru ziua în curs.

ADVERTISEMENT

Curs BNR euro

Luni, 15 aprilie 2024, moneda unică europeană a câștigat +0.0023 unități în fața leului românesc, ajungând la o valoare de 4.9737 lei. Moneda euro rămâne la o distanță considerabilă de dolarul american, care valorează 4.6664 lei. În aceste condiții, lupta dintre dolar și moneda euro devine mai puțin interesantă.

Maximul istoric atins de principala monedă europeană în acest an a fost raportat în ianuarie 2024, când moneda valora aproape 5 lei, mai exact 4.9770 de lei. Așadar, moneda euro pare tot mai aproape de pragul psihologic de 5 lei și este greu e spus dacă aceasta va fi sau nu atins în 2023. Situația va fi atent monitorizată de specialiști în următoarele săptămâni.

ADVERTISEMENT

Curs BNR dolar american

La fel ca și moneda euro, dolarul a pierdut în valoare, fiind vorba de +0.0019 de unități în raport cu leul. Dolarul e cotat acum la 4.6664 lei, o valoare mult sub cea a monedei euro. De remarcat că dolarul e foarte departe de valoarea de 4.8 lei, atinsă în ultimele luni din 2023.

Mai mult, trebuie remarcat cum dolarul se menține mult sub pragul de 5 lei, pe care reușise să-l depășească sporadic în finele anului 2022. Așadar, specialiștii nu se așteaptă ca dolarul american să depășească din nou acest prag psihologic. Cel mai probabil acest lucru nu se va întâmpla.

ADVERTISEMENT

Curs BNR franc elvețian

La fel ca și moneda euro, Francul elvețian a câștigat +0.0003 de lei în valoare, astfel că rămâne sub pragul psihologic de 5.2 lei, atins pentru prima oară în luna octombrie 2023, la o valoare de 5.1094 de lei. Cu toate că oricând poate să sară peste pragul de 5.2 lei, e greu de anticipat cum va evolua francul elvețian în următoarea perioadă.

Curs BNR lira sterlină

Lira sterlină e tot mai departe de pragul psihologic de 6 lei, mai ales că a pierdut -0.0007 de unități în raport cu leul românesc, ajungând la o valoare de 5.8274 de lei. Specialiștii vor să vadă dacă lira sterlină va depăși pragul psihologic de 6 lei în acest an, însă mai e mult până în acel moment, deși orice e posibil.

ADVERTISEMENT

Curs BNR gram de aur

Gramul de aur a continuă să crească spectaculos în valoare, cu toate că acum a pierdut -7.3589 lei și este cotat la 352.3272 lei. Specialiștii se așteptau că un gram de aur să oscileze între valori de 285 – 310 de lei, însă momentan recordul pare bătut cu mult!

BNR va actualiza în fiecare zi cursul valutar, cu excepția zilelor de weekend. Românii pot afla, așadar, în fiecare zi la ora 13:00 cum au evoluat principalele cotații ale monedelor lumii, precum și cotația gramului de aur, luată în considerare de specialiștii din întreaga lume pentru diverse tranzacții.

ADVERTISEMENT
Tags:
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e...
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!”. Ce spune despre micii din Obor VIDEO
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară,...
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară, începând cu ora 12.00. Avertizarea emisă de ANM
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Se deschide Perla României. Un colț de Rai, cu ape binefăcătoare
Se deschide Perla României. Un colț de Rai, cu ape binefăcătoare
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care...
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării