News

Curs valutar BNR, marți, 27 iunie. Cu cât se vând monedele internaționale? Update

Curs valutar BNR, marți, 27 iunie. Reprezentanții Băncii Naționale a României au publicat, la ora 13:00, cursul valutar pentru cele mai importante monede.
27.06.2023 | 13:07
Curs valutar BNR marti 27 iunie Cu cat se vand monedele internationale Update
Curs valutar BNR, marți, 27 iunie. Află ce se întâmplă cu cele mai importante monede. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT
27-06-2023
10:19

Curs valutar BNR, marți, 27 iunie. Euro se scumpește, dolarul se ieftinește

Astăzi, pe piața valutară, cursul valutar pentru Euro a înregistrat o ușoară creștere, ajungând la 4.9630 lei (+0.0074) în raport cu moneda națională. În schimb, Francul elvețian a înregistrat o scădere nesemnificativă, ajungând la 5.0687 lei (-0.0153).

Dolarul SUA, într-o tendință descendentă, a înregistrat o scădere de 0.0112 lei, ajungând la 4.5361 lei. Lira sterlină a suferit și ea o scădere, înregistrând un curs de 5.7686 lei (-0.0213).

Iată cotațiile Băncii Naționalei a României de marți, 27 iunie:

Euro: 4,9630 lei
Dolarul american: 4,5361 lei
Francul elvețian: 5,0687 lei
Lira sterlină: 5,7686 lei
Gramul de aur: 280,6725 lei

Curs valutar BNR, marți, 27 iunie. Banca Națională a României va anunța, la ora 13.00, ultimele noutăți legate de valoarea monedelor internaționale. Fanatik vă ține la curent cu evoluția cursului valutar și vă informează despre cele mai importante schimbări. Cititorii noștri vor afla azi valoarea celor mai tranzacționate valute din România, pe măsură ce datele publicate de banca centrală vor fi disponibile în mediul online.

Curs valutar BNR, marți, 27 iunie. Nu doar euro se confruntă cu probleme

Până când economiștii vor prezenta cursul valutar pentru ziua de marți, 27 iunie, vă propunem să citiți ce s-a întâmplat cu cele mai importante monede, luni, 26 iunie.

ADVERTISEMENT

Ieri, euro a  înregistrat o nouă scădere în raport cu leul românesc, ajungând la valoarea de 4,9556 lei. Aceasta reprezintă o diminuare de 0,0005 lei față de ziua precedentă.

În același context, dolarul american a înregistrat o scădere, ajungând la 4,5473 lei, cu o diferență negativă de -0,0172 lei. Pe de altă parte, francul elvețian a înregistrat o creștere la 5,0840 lei, înregistrând un avans de 0,0099 lei. Lira sterlină a suferit o scădere, ajungând la 5,7899 lei, cu o diminuare de -0,0128 lei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, leva bulgărească a înregistrat o scădere la 2,5337 lei, cu o diferență negativă de -0,0004 lei. Noua liră turcească a suferit o prăbușire dramatică, ajungând la valoarea de 0,1760 lei, înregistrând o scădere de -0,0036 lei. În ceea ce privește prețul gramului de aur, acesta a înregistrat o creștere la 282,1301 lei, înregistrând un avans de 0,5229 lei.

BRI solicită majorarea taxelor și reducerea cheltuielilor publice 

Potrivit raportului anual al organizației cu sediul la Basel, care furnizează consultanță pentru 63 de bănci centrale acoperind 95% din producția economică mondială, guvernele ar putea juca un rol esențial în combaterea inflației. Reducerea decalajului dintre veniturile și cheltuielile guvernamentale ar contribui la “calmarea inflației”.

ADVERTISEMENT

Guvernele care vor adopta măsuri de reducere a cheltuielilor sau de creștere a taxelor vor diminua cererea din partea companiilor și a consumatorilor, reprezentând o etapă crucială în lupta pentru “controlul inflației”.

Chiar și cu eforturile intense ale băncilor centrale din întreaga lume de a crește ratele dobânzilor, inflația nu a fost învinsă încă, avertizează instituția într-un comunicat de presă care însoțește raportul anual. Această ultimă etapă ar fi cea mai dificilă în efortul de a tempera creșterea rapidă a prețurilor.

ADVERTISEMENT

Banca Reglementelor Internaționale este o organizație internațională formată din bănci centrale, care promovează cooperarea monetară și financiară internațională și servește ca o bancă pentru băncile centrale. Fiind o instituție internațională, aceasta nu este supusă niciunui guvern.

 

ADVERTISEMENT
Bărbatul al cărui braț a fost găsit în râul Dâmbovița era condamnat pentru...
Bărbatul al cărui braț a fost găsit în râul Dâmbovița era condamnat pentru crimă. Nimeni nu i-a reclamat dispariţia
A făcut show înaintea luptei, însă nimeni nu se gândea la ce avea...
A făcut show înaintea luptei, însă nimeni nu se gândea la ce avea să se întâmple în ring! FOTO La final, era de nerecunoscut
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Imagini uluitoare la CFR Cluj – FCSB! Un gest caritabil, transformat într-o ironie...
Imagini uluitoare la CFR Cluj – FCSB! Un gest caritabil, transformat într-o ironie devastatoare la adresa jucătorilor lui Becali
Lista celor mai periculoase alimente din lume. Cinci alimente la care nu te-ai...
Lista celor mai periculoase alimente din lume. Cinci alimente la care nu te-ai aștepta să fie incluse
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
VLAD PASCU SCAPĂ de condamnare?! Răsturnare totală de situație în cazul accidentului de...
VLAD PASCU SCAPĂ de condamnare?! Răsturnare totală de situație în cazul accidentului de la 2 Mai
Mutare neașteptată la America Express. Se schimbă echipele
Mutare neașteptată la America Express. Se schimbă echipele
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru...
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru România, cu câteva condiții
Secretul cele mai delicioase piftii a fost împărtășit de Jamila: „Din acest motiv...
Secretul cele mai delicioase piftii a fost împărtășit de Jamila: „Din acest motiv nu ne iese”. Trucul de care trebuie să ții cont
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română