News

Curs valutar BNR, miercuri, 21 iunie. Își revine dolarul american în lupta cu moneda euro? Update

Curs valutar BNR, miercuri, 21 iunie. Banca Națională a României a publicat, la ora 13:00, cursul valutar pentru euro, dolar și alte monede relevante.
21.06.2023 | 03:30
Curs valutar BNR miercuri 21 iunie Isi revine dolarul american in lupta cu moneda euro Update
Curs valutar BNR, miercuri, 21 iunie. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT
21-06-2023
10:19

Curs valutar BNR, 21 iunie. Dolarul crește, euro scade

 

Banca Națională a României a actualizat datele privind cursul valutar valabil miercuri, 21 iunie. Potrivit specialiștilor, dolarul a înregistrat o creștere (+0.0008), în timp ce euro a avut o scădere nesemnificativă (-0.0004). 

Iată datele publicate de reprezentanții Băncii Naționale a României:

Euro: 4.9627 lei
Dolarul american: 4.5433 lei
Lira sterlină: 5.7773 lei
Francul elvețian: 5.0622 lei
Gramul de aur: 282.7066 lei

Curs valutar BNR, miercuri, 21 iunie. Banca Națională a României va actualiza, așa cum o face zilnic, la ora 13:00, cursul valutar. Dolarul american pierde tot mai multe teren în fața leului românesc, care pare că s-a stabilizat momentan. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu moneda euro.

Curs valutar BNR, miercuri, 21 iunie. Își revine dolarul american în lupta cu moneda euro?

FANATIK vă prezintă acest curs valutar, precum și cotațiile ultimelor două zile pentru pricipalele monede. Cert e că dolarul american nu pare momentan capabil să depășească moneda euro, deși a făcut-o anul trecut. Valoarea principalelor valute europene va fi raportată zilnic, după ora 13:00, în clipa în care BNR anunță cotațiile oficiale pentru ziua în curs.

ADVERTISEMENT

Curs BNR euro

Marți, 20 iunie, moneda unică europeană a câștigat 0.0035 unități în fața leului românesc, ajungând la o valoare de 4.9631 lei. Moneda euro se distanțează, astfel, de dolarul american, care valorează 4.5425 lei. În aceste condiții, lupta dintre dolar și moneda euro rămâne interesantă și e studiată cu atenție de specialiști. Maximul istoric atins de principala monedă europeană a fost raportat în 19 mai 2023, când moneda valora aproape 5 lei, mai exact 4.973 de lei. Așadar, moneda euro pare tot mai aproape de pragul psihologic de 5 lei și este greu e spus dacă aceasta va fi sau nu atins în 2023.

Curs BNR dolar american

Spre deosebire de moneda euro, dolarul a pierdut în valoare, fiind vorba de 0.0001 de unități în raport cu leul. Dolarul e cotat acum la 4.5425 lei, o valoare sub cea a monedei euro. Cu toate acestea, lupta dintre euro și dolar continuă și în săptămânile următoare, pentru că specialiștii vor să vadă dacă moneda americană are forța să revină.

ADVERTISEMENT

De remarcat că dolarul nu reușește în ultima perioadă să mai atingă valoarea de 4.7 lei. Mai mult, trebuie remarcat cum dolarul se menține mult sub pragul de 5 lei, pe care reușise să-l depășească sporadic în finele anului 2022. Specialiștii nu se așteaptă ca dolarul american să depășească din nou acest prag psihologic, însă e imposibil de prezis dacă o va face, sau nu.

Curs BNR franc elvețian

La fel ca și dolarul american, Francul elvețian a pierdut 0.0034 de lei în valoare, și e tot mai departe de pragul psihologic de 5.2 lei, atins în luna octombrie, la o valoare de 5.0644 de lei. Mai mult, francul elvețian e sub valoarea de 5.1 lei și rămâne de văzut când va reușit să-și revină la această valoare.

ADVERTISEMENT

Curs BNR lira sterlină

Lira sterlină e tot mai departe de pragul psihologic de 6 lei, mai ales că a pierdut 0.0184 de unități în raport cu leul românesc, ajungând la 5.8024 de lei. Specialiștii vor să vadă dacă lira sterlină va depăși pragul psihologic de 6 lei în acest an, însă acest scenariu pare puțin probabil, cel puțin în acest moment.

Curs BNR gram de aur

Gramul de aur a câștigat în valoare 0.1733 lei și este cotat la 285.2498 de lei, fiind tot mai aproape de valoarea maximă înregistrată în 7 martie 2022, când un gram de aur înregistra o valoare de 293.9846 lei. Deși specialiștii credeau că un gram de aur va oscila, mai degrabă, între valori de 265 – 285 de lei, rămâne de văzut dacă gramul de aur se va apropia de valoarea de 293 de lei.

ADVERTISEMENT

BNR va actualiza în fiecare zi cursul valutar, cu excepția zilelor de weekend. Românii pot afla, așadar, în fiecare zi la ora 13:00 cum au evoluat principalele cotații ale monedelor lumii, precum și cotația gramului de aur, luată în considerare de specialiștii din întreaga lume pentru diverse tranzacții.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și...
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și de ce regimul a ascuns, inițial, moartea sa
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care îşi fac selfie-uri
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie....
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie. Melissa întoarce toate privirile
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf....
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf. Ce imagine fabuloasă au postat cei doi
O nouă televiziune în România. A început să emită
O nouă televiziune în România. A început să emită
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și...
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și frumoși erau! În loc de nuntă, acum familiile se pregătesc de înmormântare
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Zodiile care au karma de partea lor marți, 21 mai. Oricine le-a greșit...
Zodiile care au karma de partea lor marți, 21 mai. Oricine le-a greșit le va cere iertare în genunchi