News

Curs valutar BNR, vineri, 15 septembrie. Euro încheie în scădere săptămâna. Update

Curs valutar BNR, vineri, 15 septembrie. Banca Națională a României a publica, la ora 13:00, cursul valutar pentru euro, dolar și alte monede relevante.
15.09.2023 | 13:18
Curs valutar BNR vineri 15 septembrie Euro incheie in scadere saptamana Update
Curs valutar BNR, vineri, 15 septembrie. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT
15-09-2023
10:22

Curs BNR pentru vineri, 15 septembrie

Moneda euro încheie în scădere săptămâna bancară. În schimb, celelalte valute importante de pe piața internă, dolarul din SUA, francul elvețian și lira sterlină au pus în plus câteva unități față de leu.

Iată cotațiile Băncii Naționale a României de vineri, 15 septembrie 2023:

  • Euro: 4.9690 lei
  • Dolarul american: 4.6583 lei
  • Lira sterlină: 5.7941 lei
  • Francul elvețian: 5.2031 lei
  • Gramul de aur: 287.3566 lei

Curs valutar BNR, vineri, 15 septembrie. Banca Națională a României va actualiza, așa cum o face zilnic, la ora 13:00, cursul valutar. Leul pierde tot mai mult teren în lupta cu dolarul american și cu moneda euro, în condițiile în care dolarul american e din nou aproape de valoarea de 4.7 lei, în timp ce euro e tot mai aproape de pragul psihologic de 5 lei.

Curs valutar BNR, vineri, 15 septembrie. Cum vor evolua euro și dolarul american?

FANATIK vă prezintă acest curs valutar, precum și cotațiile ultimelor două zile pentru pricipalele monede. Dolarul american nu pare momentan capabil să depășească moneda euro, deși a făcut-o anul trecut și cel mai probabil acest lucru nu se va întâmpla degrabă. Valoarea principalelor valute europene va fi raportată zilnic, după ora 13:00, în clipa în care BNR anunță cotațiile oficiale pentru ziua în curs.

ADVERTISEMENT

Curs BNR euro

Joi, 14 septembrie, moneda unică europeană a pierdut 0.0002 unități în fața leului românesc, ajungând la o valoare de 4.9695 lei. Moneda euro se distanțează, astfel, de dolarul american, care valorează 4.6329 lei. În aceste condiții, lupta dintre dolar și moneda euro rămâne interesantă și e studiată cu atenție de specialiști.

Maximul istoric atins de principala monedă europeană a fost raportat în 19 mai 2023, când moneda valora aproape 5 lei, mai exact 4.9783 de lei. Așadar, moneda euro pare tot mai aproape de pragul psihologic de 5 lei și este greu e spus dacă aceasta va fi sau nu atins în 2023. Situația va fi atent monitorizată de specialiști în următoarele săptămâni.

ADVERTISEMENT

Curs BNR dolar american

Spre deosebire de moneda euro, dolarul a câștigat în valoare, fiind vorba de 0.0013 de unități în raport cu leul. Dolarul e cotat acum la 4.6329 lei, o valoare sub cea a monedei euro. De remarcat că dolarul nu reușește în ultima perioadă să mai atingă valoarea de 4.8 lei. Mai mult, trebuie remarcat cum dolarul se menține mult sub pragul de 5 lei, pe care reușise să-l depășească sporadic în finele anului 2022. Specialiștii nu se așteaptă ca dolarul american să depășească din nou acest prag psihologic, însă e imposibil de prezis dacă o va face, sau nu.

Curs BNR franc elvețian

La fel ca și moneda euro, Francul elvețian a pierdut 0.0029 de lei în valoare, și se îndepărtează de pragul psihologic de 5.2 lei, atins în luna octombrie, la o valoare de 5.1855 de lei. Cu toate că a sărit de valoarea de 5.1 lei, e greu de anticipat cum evolua francul elvețian în următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT

Curs BNR lira sterlină

Lira sterlină e tot mai departe de pragul psihologic de 6 lei, cu toate că a recuperat 0.0031 de unități în raport cu leul românesc, ajungând la 5.7768 de lei. Specialiștii vor să vadă dacă lira sterlină va depăși pragul psihologic de 6 lei în acest an, însă acest scenariu pare puțin probabil, cel puțin în acest moment.

Curs BNR gram de aur

Gramul de aur a pierdut în valoare 0.6665 lei și este cotat la 283.9799 de lei, fiind tot mai aproape de valoarea maximă înregistrată în 7 martie 2022, când un gram de aur înregistra o valoare de 293.9846 lei. Deși specialiștii credeau că un gram de aur va oscila, mai degrabă, între valori de 265 – 285 de lei, iară că un gram de aur a sărit de 290 de lei și ar putea să bată un nou record în viitorul apropiat.

ADVERTISEMENT

BNR va actualiza în fiecare zi cursul valutar, cu excepția zilelor de weekend. Românii pot afla, așadar, în fiecare zi la ora 13:00 cum au evoluat principalele cotații ale monedelor lumii, precum și cotația gramului de aur, luată în considerare de specialiștii din întreaga lume pentru diverse tranzacții.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice,...
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice, cu ploi torențiale și grindină
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Filmul Netflix care a dat peste cap toate topurile. Politica aduce mulți bani
Filmul Netflix care a dat peste cap toate topurile. Politica aduce mulți bani
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”