News

Curs valutar BNR, vineri, 27 octombrie. Euro continuă să crească, leul a mai recuperat din diferenţa faţă de dolar. Update

Curs valutar BNR, vineri, 27 octombrie 2023. Banca Națională a României a publicat, la ora 13:00, cursul valutar pentru euro, dolar și alte monede.
27.10.2023 | 13:00
Curs valutar BNR vineri 27 octombrie Euro continua sa creasca leul a mai recuperat din diferenta fata de dolar Update
Curs valutar BNR, vineri, 27 octombrie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
27-10-2023
10:16

Leul s-a depreciat în raport cu euro

Moneda naţională s-a depreciat vineri în raport cu cea europeană, care a fost calculată de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9681 lei, în creştere cu 0,38 bani faţă de cotaţia precedentă, de 4,9643 lei. În schimb, leul s-a apreciat faţă de dolarul american, care a fost cotat la 4,7033 lei, în scădere comparativ cu ziua de vineri, când s-a situat la 4,7077 lei.

Moneda naţională mai s-a apreciat şi în raport cu francul elveţian, , iar gramul de aur s-a ieftinit şi el, până la valoarea de 300,3958 lei.

Euro: 4,9681 lei
Dolarul american: 4,7033 lei
Lira sterlină: 5,7085 lei
Francul elvețian: 5,2266 lei
Gramul de aur: 300,3958 lei

Curs valutar BNR, vineri, 27 octombrie. Banca Națională a României va da publicității, în jurul orei 13:00, rezultatul ședinței de tranzacționare de la finalul acestei săptămâni. Datele vor fi valabile până luni, 30 octombrie.

Curs valutar BNR, vineri, 27 octombrie

Pentru leul românesc, ziua de joi, 26 octombrie, a fost una modestă. Moneda autohtonă a câștigat teren doar în fața francului elvețian. În schimb, euro, dolarul din SUA și lira sterlină au fost în creștere.

ADVERTISEMENT

A fost o zi istorică pentru gramul de aur. Metalul prețios a trecut, pentru prima dată în istorie, de 300 de lei. Maximul precedent, de 299.1485 de lei, a fost raportat pe 20 octombrie 2023.

Ce valori au euro și dolarul american

Potrivit celei mai recente raportări a BNR, de joi, 26 octombrie 2023, moneda euro a înregistrat o creștere cu 0.0015 de unități comparativ cu ziua anterioară. Moneda unică are acum o valoare de 4.9643 lei pe piața monetară din România.

ADVERTISEMENT

Reamintim că, în România, moneda euro a atins valoarea sa maximă în mai 2023, atunci când a ajuns la 4.9783 de lei. Analiștii economici anticipează o majorare a euro până la 5 lei în acest an.

S-a apreciat, joi, și dolarul din SUA. Vorbim de o creștere de 0.0121 unități, potrivit ultimei raportări a BNR din ziua anterioară. Dolarul american a ajuns acum la 4.7077 de lei.

ADVERTISEMENT

Curs BNR pentru francul elvețian și lira sterlină

În urmă cu 24 de ore, francul elvețian a fost cotat de Banca Națională a României (BNR) înregistrând o depreciere de 0.0006 unități monetare, ajungând astfel la cotația de 5.2391 de lei.

În fine, lira sterlină s-a apreciat. Aceasta a ajuns la o cotație în valoare de 5.6920 de lei. Mai exact, moneda din UK a avut o apreciere de 0.0037 de unități, potrivit ultimei raportări a Băncii Naționale a României.

ADVERTISEMENT

Gramul de aur, la un nou maxim istoric

Ziua de joi, 26 octombrie, a consemnat o nouă apreciere record pentru gramul de aur. Metalul prețios a ajuns la un maxim istoric: 301.1915 lei. S-a apreciat cu 3.7185 de lei față de ziua de miercuri.

Conform BNR, cursul minim pentru gramul de aur este 275.2425 lei, înregistrat la data de 21 august 2023. În ceea ce privește cursul valutar mediu pentru gramul de aur, acesta este 285.2045 lei.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!