News

Cursă nebună în Mureș. Șofer oprit cu focuri de armă după ce a intrat în mai multe mașini, în trei copaci și într-un gard

Bărbatul era beat și posibil drogat. De asemenea, avea permisul de conducere suspendat. Șoferul a fost reținut pentru 24 de ore.
24.10.2023 | 12:06
Cursa nebuna in Mures Sofer oprit cu focuri de arma dupa ce a intrat in mai multe masini in trei copaci si intrun gard
Cursă nebună în Mureș. Șofer oprit cu focuri de armă. Colaj Fanatik/ Foto Observator news
ADVERTISEMENT

Cursă nebună în Mureș, acolo unde un șofer a fost oprit cu focuri de armă. Polițiștii au apelat la acest gest, după ce bărbatul a refuzat să oprească. El a intrat în trei mașini, în trei copaci, iar în cele din urmă s-a oprit într-un gard.

Cursă nebună în Mureș. Șofer oprit cu focuri de armă

Incidentul a avut loc luni noaptea, în jurul orei 21:00, în Târgu Mureș. Inițial, șoferul de 53 de ani a intrat într-un camion, dar a refuzat să oprească mașina. Astfel, polițiștii au pornit în urmărirea lui.

ADVERTISEMENT

În timpul cursei cu poliția pe urme, bărbatul a reușit „performanța” de a avaria nu mai puțin de trei mașini parcate. Mai mult, a intrat în trei copaci și în gardul unei locuințe, cu scopul de a scăpa de oamenii legii.

„La intersecţia străzilor 22 Decembrie 1989 cu Gheorghe Marinescu, după efectuarea somaţiilor specifice, un poliţist a efectuat două focuri de armă, de avertisment, în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale.

ADVERTISEMENT

Cu toate acesta, conducătorul auto şi-a continuat deplasarea, iar pe strada 22 Decembrie 1989, sensul de mers Târgu Mureş – Sângeorgiu de Mureş, autoturismul ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, părăsind partea carosabilă şi intrând în coliziune cu trei copaci, oprindu-se în gardul unui imobil”, a transmis IPJ Mureș.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore

Focurile de armă trase de agenții de poliție nu l-au rănit pe individ. După ce s-a oprit în copac, oamenii legii au constatat că șoferul teribilist avea motive serioase pentru a nu-și dori să fie „luat la ochi” de agenții rutieri.

ADVERTISEMENT

Acesta avea permisul suspendat și se afla sub influența băuturilor alcoolice, posibil și a drogurilor. El a refuzat testarea, la fața locului, cu aparatele alcooltest și Drugtest, însă polițiștii și-au dat seama că era băut, deoarece emana halenă alcoolică.

Bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. A fost testat, având o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, testarea cu aparatul Drugest a arătat că posibila prezență a drogurilor în organismului acestuia.

ADVERTISEMENT

Șoferul a fost reținut pentru 24 de ore. El este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: