News

Cursă nebună în Vrancea. Beat și fără permis, un tânăr de 18 ani a lovit mașina polițiștilor

Polițiștii au fost nevoiți să tragă mai multe focuri de armă. Tânărul și un minor de 15 ani, pasager în mașină, au fugit în pădure.
04.09.2023 | 14:26
Cursa nebuna in Vrancea Beat si fara permis un tanar de 18 ani a lovit masina politistilor
Cursă nebună în Vrancea. Colaj Fanatik/ captură Foto News.ro
ADVERTISEMENT

Cursă nebună în Vrancea, acolo unde polițiștii au fost nevoiți să tragă mai multe focuri de armă pentru a opri un tânăr beat și fără permis, care conducea haotic o mașină în localitatea Broșteni.

Cursă nebună în Vrancea. Cum a încercat un tânăr beat și fără permis să scape de poliție

Incidentul s-a produs în noaptea de duminică spre luni. Conform oamenilor legii, agenții din Odobești i-au făcut semn șoferului unei autoutilitare să oprească, cu scopul de a efectua un control de rutină.

ADVERTISEMENT

Însă, acesta și-a continuat drumul. Mai mult, tânărul de 18 ani a lovit mașina polițiștilor, în încercarea de a scăpa de ei. Au urmat scene demne de filmele de acțiune. Polițiștii au pornit în urmărirea respectivului.

În sprijinul primei autospeciale au venit încă două echipaje de poliție. Toată intervenția agenților părea că este în zadar, deoarece conducătorul auto nu intenționa, sub nicio formă, să oprească autovehiculul.

ADVERTISEMENT

Ba chiar, a avariat o a doua autospecială a poliției, în mers. Prin urmare, agenții au fost nevoiți să tragă patru focuri de armă. „Conducătorul acesteia a refuzat să oprească. A acroșat autospeciala de poliție și a continuat deplasarea pe Drumul Național 2 M, către comuna Andreiașu de Jos. Echipajul a pornit în urmărirea autoutilitarei, sprijinit de alte 2 echipaje de poliție, una dintre autospeciale fiind avariată din nou, în mers, de autoutilitară.

Întrucât conducătorul auto nu a respectat indicațiile și a încercat să se sustragă, s-a efectuat uz de armă, prin 4 focuri de avertisment în plan vertical. Autoutilitara a fost oprită în afara comunei Andreiașu de Jos, fiind folosit un dispozitiv oprire forțată (Spike Strip System) de către un echipaj din cadrul Serviciului Rutier.”, a transmis IPJ Vrancea, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

Beat și fără permis, a furat autoutilitara

Nici atunci tânărul de 18 ani nu s-a lăsat prins prea ușor. Atât el, cât și un pasager minor, în vârstă de 15 ani, au fugit în pădure. În cele din urmă, au fost prinși și încătușați de oamenii legii.

Testat pentru alcool, a reieșit că tânărul se afla sub influența băuturilor, aparatul etilotest indicând un rezultat de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, polițiștii au constatat că acesta nu deținea permise de conducere, iar autoutilitara a fost furată.

ADVERTISEMENT

El a ajuns la spital pentru recoltarea probelor biologice. În urma cursei nebune, s-a ales cu dosar penal pentru infracțiunile de furt în scop de folosinţă, distrugere, conducere fără permis şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

 

ADVERTISEMENT