News

Cutremur în Guvernul Republicii Moldova: trei miniștri au demisionat într-o singură zi

Cutremur în Guvernul Republicii Moldova condus de Dorin Recean: într-o singură zi, trei miniștri importanți au demisionat.
14.07.2023 | 12:00
Cutremur in Guvernul Republicii Moldova trei ministri au demisionat intro singura zi
Trei miniștri importanți din Guvernul Republicii Moldova au demisionat. Anunțul premierului Dorin Recean. Sursa foto: Facebook/Guvernul R. Moldova
ADVERTISEMENT

Este cutremur în Guvernul Republicii Moldova. Vineri, 14 iulie, trei miniștri importanți au demisionat din funcție. Anunțul plecării acestora a fost făcut de premierul Dorin Recean.

Trei miniștri importanți din Guvernul Republicii Moldova au demisionat. Anunțul premierului Dorin Recean

Desemnat premier pe 10 februarie 2023, de către președinta Maia Sandu, după demisia guvernului Gavrilița, Dorin Recean se confruntă cu o situație fără precedent în mandatul său de nici o jumătate de an.

ADVERTISEMENT

Într-o singură zi, vineri, trei miniștri și-au dat demisia din Guvernul Recean. Aceștia sunt ministrul educației și cercetării – Anatolie Topală, ministrul afacerilor interne – Ana Revenco și ministrul infrastructurii – Lilia Dabija. Chiar prim-ministrul Dorin Recean a fost cel care a dat publicității plecările din Executiv.

Premierul de la Chișinău a ținut să le mulțumească fiecărui ministru în parte pentru munca depusă în Guvern. Fiecare dintre cei plecați au realizat reforme importante în domeniul de activitate.

ADVERTISEMENT

Mulțumesc domnului Topală pentru reforma universitară. A fost un proces complex, iar el s-a asigurat ca reforma să aibă succes. Îi mulțumesc și pentru că a negociat participarea la fondul Horizon Europe.

Ministrei Revenco îi mulțumesc pentru că a gestionat criza refugiaților și alte crize. Ea a fost cea care a făcut aprecierea că suntem o țară mică cu inimă mare. Tot ea s-a asigurat că MAI are resursele necesare pentru a face un salt calitativ.

ADVERTISEMENT

Doamna Dabija a participat la pavarea a peste 300 de kilometri de drumuri, un lucru important pentru cetățeni și business. Prin negocieri, ea s-a asigurat că facem parte acum la mecanismul european de conectivitate”, a declarat Recean, citat de Deschide.md.

Dorin Recean a mai anunțat că, luni, 17 iulie, va propune președintei Maia Sandu numele noi pentru preluarea portofoliilor rămase vacante. În ceea ce-i privește pe Ana Revenco și Anatol Topală, cei doi miniștri au ocupat portofoliile și în Guvernul Gavrilița, fiind învestiți în funcție pe 6 august 2021. Cea din urmă, Lilia Dabija, a preluat portofoliul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale de la Andrei Spînu în februarie 2023.

ADVERTISEMENT

Guvernul Recean a fost învestit pe 16 februarie. Tot atunci, Parlamentul a aprobat programul de guvernare ”Moldova prosperă, sigură, europeană”. Noul guvern pro-occidental a fost votat de 62 de deputați din partidul de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS).

ADVERTISEMENT
Afacerea unor buzoieni care câştigau o avere de pe urma oamenilor. Se puneau...
Afacerea unor buzoieni care câştigau o avere de pe urma oamenilor. Se puneau în faţă la ghişeul de Permise apoi vindeau locurile
Obiceiul săptămânal al milionarilor Cristi Borcea și Victor Pițurcă: ”În Băneasa, el știe...
Obiceiul săptămânal al milionarilor Cristi Borcea și Victor Pițurcă: ”În Băneasa, el știe tot”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani...
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani soția cu cea mai cunoscută amantă din România
Hagi „fierbe“: Ianis, amenințat cu excluderea de la Euro 2024! Declarațiile care nasc...
Hagi „fierbe“: Ianis, amenințat cu excluderea de la Euro 2024! Declarațiile care nasc o situație explozivă
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul...
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul ei a fost înșelat de soție. 𝐑𝐄𝐀𝐂𝐓̦𝐈𝐀 𝐀𝐌𝐔𝐙𝐀𝐍𝐓𝐀̆
RUSIA CUTREMURĂ direct România! Lovitură ISTORICĂ de la Moscova
RUSIA CUTREMURĂ direct România! Lovitură ISTORICĂ de la Moscova
Triunghi amoros: Bianca Drăgușanu, Gabi Bădălău şi Claudia Pătrășcanu
Triunghi amoros: Bianca Drăgușanu, Gabi Bădălău şi Claudia Pătrășcanu
Este anunţul momentului pentru Halep! Final de carieră!
Este anunţul momentului pentru Halep! Final de carieră!
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei:...
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei: ”O să-i respectăm dorința! Nu vrem război...”
Fabrică din România închisă din cauza pierderilor. Câți oameni vor fi concediați
Fabrică din România închisă din cauza pierderilor. Câți oameni vor fi concediați
Testul pe care îl pică 7 din 10 români. Mută un singur băț...
Testul pe care îl pică 7 din 10 români. Mută un singur băț de chibrit, în mai puțin de 20 de secunde, pentru a obține rezultatul corect
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română