News

Cutremur în Italia, mai multe şcoli au fost închise, un azil de bătrâni a fost evacuat. Oamenii au ieşit panicaţi pe străzi

Un cutremur cu magnitudinea 4,9 s-a produs luni dimineaţă nu departe de Florenţa, în Toscana, în zona centrală a Munţilor Apenini.
18.09.2023 | 12:23
Cutremur in Italia mai multe scoli au fost inchise un azil de batrani a fost evacuat Oamenii au iesit panicati pe strazi
Imagine din Marradi, după cutremur Foto: Vigili del Fuoco
ADVERTISEMENT

Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe scara Richter a lovit luni dimineață Italia, fiind resimţi puternic în zona dintre Toscana și Romagna. Epicentrul seismului a fost localizat la 3 kilometri de Marradi.

Școli închise în trei localități

Școlile au fost închise în mai multe municipii, în timp ce oamenii au ieșit speriaţi în stradă. După seism au fost mai multe replici – cel puțin patru cu magnitudinea 3 – potrivit presei italiene.

ADVERTISEMENT

La Tredozio au fost avariate mai multe clădiri, inclusiv dintre cele municipale, în timp ce zece persoane au fost evacuate din azilul de bătrâni. Orașul Tredozio, deja afectat de inundații, este situat nu departe de Marradi, în Toscana, unde s-a produs seismul.

„Toată lumea și-a părăsit casele, așteptăm să intervină pompierii. După inundații ne confruntăm din nou cu zile grele”, a declarat primarul municipiului Tredozio, Simona Vietina.

ADVERTISEMENT

Primarul orașului Triberti, din provincia Florența, a decis să închidă toate școlile pentru ziua de luni. De asemenea, școlile sunt închise în Borgo San Lorenzo și Modigliani. Deocamdată, nu există informaţii privitoare la eventualii răniţi.

Institutul Naţional italian de Geofizică şi Vulcanologie a anunţat că epicentrul seismului cu magnitudinea de 4,9 pe scara Richter a fost localizat în apropiere de Marradi, o localitate de aproximativ 3.000 de locuitori, în provincia Florenţa, în Munţii Apenini.

ADVERTISEMENT

Primarul din Marradi, Tommaso Triberti, a anunţat că pompieri chemaţi la faţa locului au efectuat controale inclusiv în casele oamenilor, pentru a descoperi eventualii răniţi. “E multă îngrijorare. Toţi oamenii sunt în stradă, dar nu s-a semnat nicio pagubă anume”, a spus acesta.

Guvernatorul Toscanei, Eugenio Giani, a  scris pe Facebook că nu există situații critice în zonă, dar că experți sunt pe teren verifică în continuare eventualele avarii ale clădirilor.

ADVERTISEMENT

Zona centrală a Apeninilor prezintă un risc mare de activitate seismică, iar Mugello, o localitate vecină orăşelului Marrardi, a fost devastat de un cutremur produs în 1919, soldat cu aproximativ o sută de morţi.

ADVERTISEMENT