ADVERTISEMENT
News

Cutremur sever în Grecia, raportat în noaptea de luni spre marți. Ce magnitudine a avut seismul

Un cutremur sever a fost raportat în noaptea de luni spre marți în Grecia.
Autor: Adrian Baciu | 22.06.2021 | 07:34
Cutremur sever în Grecia, raportat în noaptea de luni spre marți. Ce magnitudine a avut seismul
Cutremur sever în Grecia, raportat în noaptea de luni spre marți. Ce magnitudine a avut seismul. Sursa foto: emsc.com

Un cutremur destul de sever a fost raportat în Grecia, în noaptea de luni spre marți.

Seismul, cu o magnitudine de 5,5, a avut loc la ora locală 01.14 la numai doi kilometri adâncime în Arhipelagul Dodecanez.

ADVERTISEMENT

Grecia, lovită de un cutremur important în noapte de luni spre marți. Magnitudinea seismului

Cutremurul din Grecia a fost raportat de Observatorul Național din Atena (NOA), considerat principala agenție națională care monitorizează activitatea seismică din această țară.

Din primele informații, seismul a avut loc la o adâncime mică de 10 km. Magnitudinea, epicentrul și profunzimea exactă a cutremurului ar putea fi revizuite în următoarele câteva ore sau minute, pe măsură ce seismologii analizează datele și își perfecționează calculele, sau pe măsură ce alte agenții își publică raportul.

ADVERTISEMENT

Un al doilea raport a fost publicat ulterior de Centrul Seismologic European-Mediteranean (EMSC), care l-a inclus ca un cutremur cu magnitudinea 6.1.

O a treia agenție, Centrul German de Cercetare pentru Geoștiințe (GFZ), a raportat același cutremur la magnitudinea 5,2, scrie site-ul Volcanodiscovery.

ADVERTISEMENT

Potrivit INFP, cutremurul elen a avut o magnitudine de 5.3 și s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 151 km SV de Aydin, 197 km S de Karabaglar, 202 km S de Izmir, 214 km SV de Merkezefendi, 215 km SV de Denizli, 225 km S de Manisa.

Autoritățile elene nu au declanșat alerta de tsunami. Cutremurul a avut peste zece replici, cea mai puternică având magnitudinea de 3.8, anunță INFP.

ADVERTISEMENT

Grecia, lovită de un cutremur puternic în martie

Seismul din această noapte nu este cel mai important raportat în Grecia ultimelor luni. În martie, un cutremur și mai sever, de 6,2, a avut loc în statul elen.

Atunci, seismul a fost resimţit până în capitala Atena, situată la aproape 250 de kilometri distanţă de epicentru.

ADVERTISEMENT

Cutremurul s-a produs la 119 kilometri SV de Thessaloniki, 176 kilometri N de Patra, 248 kilometri S de Skopje, 248 kilometri NV de Piraeus, 249 kilometri NV de Athens, 252 kilometri SE de Tirana și 288 kilometri SE de Prizren.

Mișcarea telurică din martei a afectat o regiune la nord-vest de orașul Larissa din centrul Greciei, însă nu au fost raportate victime sau daune majore. Cutremurul a fost urmat de altul, de 4,6 pe Richter.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!