News

Cutremur sever în Grecia, raportat în noaptea de luni spre marți. Ce magnitudine a avut seismul

Un cutremur sever a fost raportat în noaptea de luni spre marți în Grecia.
22.06.2021 | 07:34
Cutremur sever in Grecia raportat in noaptea de luni spre marti Ce magnitudine a avut seismul
ADVERTISEMENT

Un cutremur destul de sever a fost raportat în Grecia, în noaptea de luni spre marți.

Seismul, cu o magnitudine de 5,5, a avut loc la ora locală 01.14 la numai doi kilometri adâncime în Arhipelagul Dodecanez.

Grecia, lovită de un cutremur important în noapte de luni spre marți. Magnitudinea seismului

Cutremurul din Grecia a fost raportat de Observatorul Național din Atena (NOA), considerat principala agenție națională care monitorizează activitatea seismică din această țară.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, seismul a avut loc la o adâncime mică de 10 km. Magnitudinea, epicentrul și profunzimea exactă a cutremurului ar putea fi revizuite în următoarele câteva ore sau minute, pe măsură ce seismologii analizează datele și își perfecționează calculele, sau pe măsură ce alte agenții își publică raportul.

Un al doilea raport a fost publicat ulterior de Centrul Seismologic European-Mediteranean (EMSC), care l-a inclus ca un cutremur cu magnitudinea 6.1.

ADVERTISEMENT

O a treia agenție, Centrul German de Cercetare pentru Geoștiințe (GFZ), a raportat același cutremur la magnitudinea 5,2, scrie site-ul Volcanodiscovery.

Potrivit INFP, cutremurul elen a avut o magnitudine de 5.3 și s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 151 km SV de Aydin, 197 km S de Karabaglar, 202 km S de Izmir, 214 km SV de Merkezefendi, 215 km SV de Denizli, 225 km S de Manisa.

ADVERTISEMENT

Autoritățile elene nu au declanșat alerta de tsunami. Cutremurul a avut peste zece replici, cea mai puternică având magnitudinea de 3.8, anunță INFP.

Grecia, lovită de un cutremur puternic în martie

Seismul din această noapte nu este cel mai important raportat în Grecia ultimelor luni. În martie, un cutremur și mai sever, de 6,2, a avut loc în statul elen.

ADVERTISEMENT

Atunci, seismul a fost resimţit până în capitala Atena, situată la aproape 250 de kilometri distanţă de epicentru.

Cutremurul s-a produs la 119 kilometri SV de Thessaloniki, 176 kilometri N de Patra, 248 kilometri S de Skopje, 248 kilometri NV de Piraeus, 249 kilometri NV de Athens, 252 kilometri SE de Tirana și 288 kilometri SE de Prizren.

Mișcarea telurică din martei a afectat o regiune la nord-vest de orașul Larissa din centrul Greciei, însă nu au fost raportate victime sau daune majore. Cutremurul a fost urmat de altul, de 4,6 pe Richter.

ADVERTISEMENT
Tags: