ADVERTISEMENT
News

Cutremurul din Filipine a provocat cel puțin un mort și a avariat un centru de carantină pentru bolnavii de COVID-19

Autor: Adrian Ilie | 18.08.2020 | 19:46
Cutremurul din Filipine a provocat cel puțin un mort și a avariat un centru de carantină pentru bolnavii de COVID-19
Cutremurul a fost resimțit pe Valea Prahovei

Cutremurul de 6,6 grade pe scara Richter din Filipine a produs pagube importante în regiunea centrală a țării, fiind avariate mai multe drumuri și clădiri. Potrivit unui bilanț provizoriu, o persoană a murit și alte patru au fost rănite, informează Reuters, preluată de News.ro.

ADVERTISEMENT

Seismul a avut loc aproape de orașul Cataingan, cu 50.000 de locuitori, și a fost cel mai puternic înregistrat în Filipine în ultimele opt luni.

Administratorul proviciei, Rino Revalo, a anunțat că un fost colonel de poliţie a murit după ce casa lui de trei etaje s-a dărâmat. Alte patru persoane au fost rănite, însă bilanțul nu este definitiv.

ADVERTISEMENT

Cutremurul afectează combaterea epidemiei

Printre clădirile avariate se află și un  spital și un complex sportiv folosit ca centru de carantină pentru bolnavii de COVID-19.

Pacienţii spitalului avariat au fost mutaţi în câteva spitale de campanie, iar centrul sportiv este evaluat de experți pentru a stabili dacă mai poate fi utilizat pentru adăpostirea persoanelor plasate în carantină.

ADVERTISEMENT

Filipine, cu o populaţie de 107 milioane de locuitori, a înregistrat cele mai multe cazuri de infectare din Asia de Sud-Est, peste 164.000, şi 2.681 de decese asociate noului coronavirus.

Agenţia de seismologie a avertizat că există pericolul unor replici puternice, dar nu a emis alertă de tsunami.

ADVERTISEMENT

Ultimul cutremur puternic din Filipine, cu magnitudinea de 6,4 grade a avut loc pe 1 august în regiunea Mindanao. Cutremurul s-a produs în apropierea orașului filipinez Budta, aflat la o distanță de 37 de kilometri.

Este remarcabilă adâncimea la care a avut loc seismul, de nu mai puțin de 473 de kilometri. Cutremurul a fost resimțit în Filipine, precum și în Indonezia și Malayezia.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!