News

Dacia anunță modificări la modelele Sandero, Sandero Stepway, Jogger şi Logan. Când se pun în vânzare noile mașini

Producătorul român de automobile Dacia anunță o serie de modificări la modelele Sandero, Sandero Stepway, Jogger şi Logan.
20.02.2024 | 22:16
Dacia anunta modificari la modelele Sandero Sandero Stepway Jogger si Logan Cand se pun in vanzare noile masini
Modificări importante pentru modelele Dacia Sandero, Sandero Stepway, Jogger şi Logan. Sursa foto: Facebook / Dacia
ADVERTISEMENT

Producătorul de automobile român Dacia anunță modificări la modelele Sandero, Sandero Stepway, Jogger şi Logan. S-a anunțat și data de la care se vor pune în vânzare noile mașini.

Modificări importante pentru modelele Dacia Sandero, Sandero Stepway, Jogger şi Logan

Într-un comunicat emis în această săptămână, Dacia a anunțat că va pune în aplicare noile reglementări privind siguranţa în cazul autoturismelor. Vorbim de o serie de prevederi aprobate la nivel european.

ADVERTISEMENT

Acestea vor intra în vigoare în iulie 2024 și au rolul de a îmbunătăți siguranța inclusiv pentru pietoni şi bicicliști. În ceea ce privește constructorul român Dacia, acesta va efectua modificări la modelele Sandero, Sandero Stepway, Jogger şi Logan.

Aceste modele vor beneficia de elemente noi în materie de siguranţă, design şi confort. Dacia mai vine cu o noutate pentru clienții săi. Producătorul anunță că noile modele produse în acest an vor putea fi lansate din luna aprilie. Atunci pot fi depuse și comenzile.

ADVERTISEMENT

Odată cu intrarea în vigoare a reglementărilor GSR2 (n.r. Global Safety Regulation Nr. 2) în iulie 2024, anumite echipamente de siguranţă devin obligatorii. Toată gama Dacia se va conforma acestor noi reglementări.

Deschiderea comenzilor pentru modelele Sandero, Sandero Stepway, Jogger şi Logan MY 2024 (an model 2024) va avea loc gradual, în cursul lunii aprilie 2024”, anunţă producătorul Dacia într-un comunicat dat publicității luni.

ADVERTISEMENT

După implementarea noilor reguli în materie de siguranţă, cele patru modele enumerate vor cunoaşte o serie de evoluţii.

”Pentru a răspunde reglementărilor GSR2, noi echipamente de siguranţă îşi fac apariţia pe toată gama, începând cu nivelul de echipare Essential:

ADVERTISEMENT
  • înregistrator de date (pentru caz de accident);
  • posibilitate de instalare a dispozitivului de antidemaraj etilometric (pentru a evita conducerea sub influenţa alcoolului);
  • sistem de recunoaştere a panourilor de semnalizare rutieră, cu alertă pentru depăşirea vitezei legale;
  • alertă la schimbarea benzii de circulaţie;
  • asistenţă la menţinerea benzii de circulaţie;
  • sistem de supraveghere a atenţiei şoferului;
  • asistenţă la parcarea cu spatele;
  • senzori de lumină şi de ploaie: frânare automată de urgenţă cu funcţie de detectare a pietonilor şi bicicliştilor;
  • semnalizarea frânării de urgenţă.

Un buton My Safety situat în partea din stânga a planşei de bord permite dezactivarea anumitor funcţii ADAS atât în timpului mersului, cât şi la fiecare plecare de pe loc”, mai spune producătorul român.

Alte noutăţi în ceea ce priveşte echiparea celor patru modele

Dacia mai anunță noutăți și în ceea ce privește echiparea celor patru modele. Modelul Dacia Sandero va beneficia de un nou nivel de echipare – Journey, corespunzător versiunii Extreme de pe Stepway.

Mașina vine cu o antenă tip coadă de rechin, jante din aliaj Randia, ornamente pentru pragurile ușilor, covorașe specifice și numeroase echipamente: cartelă hands-free, cameră de marșarier, suport detașabil pentru smartphone și organizator pentru portbagaj.

Totodată, Dacia propune și nuanțe noi de caroserie. Vorbim de culoarea Beige Safari, care va deveni nuanța exclusivă a modelului Sandero Stepway. Apoi, culoarea Gris Schiste, anterior rezervată modelului Jogger, împreună cu nuanța Cedar Green, emblematică pentru versiunea Extreme, vor fi disponibile acum pe toate modelele.

Dacă e să vorbim de modelul Jogger HYBRID 140, acesta este echipat deja cu noul ecran de 7 inch prezentat pe noul Duster, oferind astfel o experiență îmbunătățită a sistemului de infotainment.

Pe cele 4 apar și elemente noi de confort. Vorbim aici de o priză USB-C în partea inferioară a planșei de bord și o priză USB-C în spatele consolei centrale pentru vehiculele echipate cu opțiunea Comfort Pack (în funcție de țară). Va fi disponibilă opțiunea de aer condiționat manual pe versiunea Essential a modelului Jogger.

ADVERTISEMENT