News

Dacia Bigster, prezentată oficial. Cum arată noul SUV românesc. Este fratele mai mare al lui Duster

14.01.2021 | 15:25
Dacia Bigster prezentata oficial Cum arata noul SUV romanesc Este fratele mai mare al lui Duster
A fost prezentat oficial noul model Dacia Bigster. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Au fost date publicității primele imagini cu noua Dacia Bigster, modelul care se anunță a fi fratele mai mare al lui Duster, cu 4,6 metri lungime, motorizări hibride și multe elemente din plastic reciclat.

Acesta este noul SUV de segment C al Dacia. Încă în stadiu de concept”. Așa sună mesajul prin care compania anunță o adevărată revoluție în industria auto.

ADVERTISEMENT

Denis Le Vot, CEO al mărcilor Dacia și Lada, a venit cu primele informații despre noul concept, fără să ne ofere, însă, detalii despre data intrării în producție și preț. Pentru moment, știm doar că va avea un logo redesenat al mărcii Dacia și va fi construit pe aceeaşi platformă tehnică de care beneficiază noile Logan, Sandero şi Renault Captur.

Cum arată fratele mai mare al lui Duster. Noua Dacia Bigster a fost prezentată oficial

Sub numele Bigster, Dacia prezintă conceptul unui model SUV de 4,6 metri lungime, robust, spaţios şi perfect adaptat pentru escapadele în aer liber. Cu alte cuvinte, producătorul auto pare să fi găsit soluția pentru un vehicul de segment C accesibil la preţul unui model din segmentul inferior.

ADVERTISEMENT

Conceptul Dacia Bigster exprimă viitoarea evoluţie a mărcii. Este un vehicul care oferă ceea ce este esenţial, evocând spiritul de aventură şi aducând în plus o tuşă „cool”.

Bigster este dovada faptului că un vehicul accesibil poate fi şi atractiv. Noi, cei de la Dacia, credem acest lucru iar dovada este conceptul prezentat azi.

ADVERTISEMENT

Dacia va continua să propună clienţilor modele fiabile, la cel mai bun preţ. Odată cu crearea noului business unit Dacia-Lada, vom exploata la maxim potenţialul platformei modulare CMF-B, vom deveni mai eficienţi şi vom creşte calitatea, competitivitatea şi atractivitatea produselor noastre.

Avem, aşadar, toate atuurile pentru a ne dezvolta spre noi orizonturi. Conceptul Bigster este un indiciu pentru calea pe care o vom urma”, a declarat Alejandro Mesonero-Romanos, directorul de design al producătorului auto.

ADVERTISEMENT

Pentru a oferi în continuare modele adaptate nevoilor reale ale clienţilor şi pentru a face faţă noilor provocări din lumea auto, Dacia va beneficia de următoarele argumente:

  •  O abordare design to cost disciplinată în dezvoltarea modelelor;
  • Un business unit Dacia-Lada dedicat, beneficiind de avantajele apartenenţei la un grup auto global în special prin accesul la tehnologii specifice, fapt care va maximiza sinergiile şi utilizarea de componente carry over;
  • Utilizarea de către Dacia şi Lada a platformei CMF-B a Alianţei, o platformă competitivă şi foarte flexibilă, care va permite reducerea de la 4 la 1 a numărului de platforme şi de la 18 la  11 a diversităţii de caroserii;
  • Unele vehicule bazate pe această platformă vor putea fi echipate cu motoare funcţionând cu surse de energie alternativă sau hibride, în conformitate cu evoluţia reglementărilor şi răspunzând aşteptărilor clienţilor;
  • O gamă competitivă, extinsă şi modernizată. După lansarea noilor Logan şi Sandero precum şi a modelului Spring – automobilul de oraş 100% electric cel mai accesibil din Europa – alte 3 modele se vor alătura gamei până în 2025;
  • Intrarea în segmentul C, prefigurată de Conceptul Bigster.

ADVERTISEMENT