Life

Dacia Duster Hybrid este cea mai scumpă Dacie din istorie. Cât costă modelul Extreme, de fapt

Dacia Duster Hybrid se arată a fi cea mai scumpă Dacie din istorie. Cât costă modelul Extreme, de fapt și ce dotări are?
06.01.2024 | 09:00
Dacia Duster Hybrid este cea mai scumpa Dacie din istorie Cat costa modelul Extreme de fapt
Dacia Duster Hybrid este cea mai scumpă Dacie din istorie. Sursă foto: Dacia
ADVERTISEMENT

Cât costă cea mai scumpă Dacie din istorie? Dacia Duster Hybrid, modelul Extreme, s-ar putea să întreacă orice așteptare. Este cu mult mai scump decât toate modelele de până acum. Despre ce preț este vorba?

Dacia Duster Hybrid este cea mai scumpă Dacie din istorie

Dacia a lansat de-a lungul timpului numeroase modele. Unele mai interesante decât altele, iar o mare parte dintre ele au început să concureze la design chiar și cu BMW, dacă stăm să fim atenți la detalii.

ADVERTISEMENT

Iată că Dacia Duster Hybrid însă s-ar putea să fie mai mult de atât. Conform celor de la profit.ro, modelul va fi cu mult mai scump decât tot ce s-a produs până acum. Va fi disponibil în România din primăvara acestui an, iar prețul nu este pentru orice tip de buzunar.

De altfel, chiar sursa citată notează că aceasta va fi cea mai scumpă Dacie din istorie. Despre ce preț este vorba? Conform profit.ro, Dacia Duster 3 va avea un preț de pornire de 18.800 de euro.

ADVERTISEMENT

Evident, cei care își doresc dotări suplimentare vor avea de scos din buzunar lejer peste 20.000 de euro. Iar acest preț este cu mult mai mare decât oricare alt model Dacia. 

Ce preț va avea fiecare model

Ce trebuie să știe cei interesați? În primul rând că că noua gamă Duster de la Dacia este construită pe trei nivele de echipare. Este vorba despre Essential, Expression și un nivel superior, cu două variante distincte, dar complementare, disponibile la același preț.

ADVERTISEMENT

Și paleta de culori a fost de asemenea extinsă. Astfel, cei care vor să achiziționeze Dacia Duster Hybrid vor avea de ales dintre cele șase culori. Este vorba despre Lichen Kaki, Cedar Green, Terracotta Brown, Schiste Grey, Pearl Black sau Artic White.

În ceea ce privește dotările și motorizarea, șoferii vor avea parte de niște surprize și aici. Astfel, Noul Duster este primul vehicul echipat cu motorul pe benzină TCe 130, oferind clienților un prim nivel de electrificare, cu sistem mild hybrid de 48V.

ADVERTISEMENT

La capitolul motorizare, avem o cutie de viteze manuală cu 6 trepte, pentru versiunile 4×2 și 4×4. De asemenea, profit.ro mai arată că vor exista și modele Dacia Duster 3 cu motoarele ECO-G, mixte, benzină și GPL care emit în medie cu 10% mai puțin CO2 decât o motorizare pe benzină echivalentă.

Revenind la prețuri, după cum spuneam mai sus, acestea vor întrece orice așteptare. Iar iubitorii modelelor de la Dacia e bine să știe la ce să se aștepte. Modelul Essential ECO-G 100 va avea un preț de pornire de 18.800 de euro.

De cealaltă parte, modelul Expression ECO-G pornește de la 20.000 de euro. Modelul Extreme ECO-G 100, în schimb, are un preț de pornire de la 21.500 de euro, în timp ce modelul hibrid pornește de la 26.650 de euro

ADVERTISEMENT