Life

Modelul Dacia care va face concurență unui BMW X6! E mai ieftină și mai frumoasă decât bolidul german și va face impresie pe piața auto

Un model Dacia va face concurență unui BMW X6! Mașina promite să fie mai ieftină și mai frumoasă decât concurentul german care a impresionat lumea.
30.12.2023 | 17:12
Modelul Dacia care va face concurenta unui BMW X6 E mai ieftina si mai frumoasa decat bolidul german si va face impresie pe piata auto
Dacia Duster a fost redesenată / Foto: X-Tomi Design
ADVERTISEMENT

Noua Dacia Duster 3 va suferi o serie de îmbunătățiri la nivel estetic, iar prețul promite să fie unul competitiv. În plus, va satisface și clienții care își doresc o mașină mare, dar potrivită de condus în oraș.

Dacia Duster, concurență pentru BMW

Conform 4Tunning, care citează X-Tomi Design, noua Dacia Duster 3 se va prezenta sub forma unui SUV Coupe. Mașina, care pare inspirată din formele unui BMW X6 are însă linii mai fine și, foarte important, ar fi produsă la un cost mult mai mic față de bolidul german.

ADVERTISEMENT

Trebuie precizat însă că felul în care ar arăta noul Duster este încă doar pe hârtie. Este un exercițiu de imaginație, o propunere, făcută de cei de la X-Tomi Design. E adevărat, propunerea ar putea fi luată în calcul de șefii companiei de la Mioveni în cazul în care vor dori să schimbe felul în care arată SUV-ul de la Dacia.

Important este că, de 14 ani, de când este pe piață Dacia Duster, caroseria pusă la dispoziție a fost, de fiecare dată, sub forma unui SUV clasic, fiecare dintre modele având, în funcție de generație, mici îmbunătățiri la nivelul aspectului exterior.

ADVERTISEMENT

Sursele citate anunță și gama de motorizări ale noului Dacia Duster. Astfel, vor fi disponibile trei tipuri de motor pentru mașina imaginată de cei de la X-Tomi Design. Fiecare dintre motorizări ar fi, desigur, ceva mai slabă decât cele puse la dispoziție de cei de la BMW.

Astfel, clienti ar avea de ales între un motor ECO-G, de 999 de centimetri cubi, o unitate de 1.2 litri cu sistem mild-hybrid de 48 de volti, și, vârful de gamă, un ansamblu HEV cu 140 de cp. Asta, spre deosebire de X6 care depășește, cu ușurință, puterea care ar fi pusă la dispoziție de Duster.

ADVERTISEMENT

Ce alte opțiuni sunt propuse pentru Dacia Duster

Sursele citate descriu și ce alte opțiuni ar putea fi puse la dispoziție pentru modelul imaginat de Dacia Duster. Și, în funcție de echiparea aleasă de client, lucrurile ar fi mult mai bune decât  cele existente acum pe piață pentru modelele Duster care se fabrică.

Astfel, intrumentele de bord ar putea avea design analog sau digital, sisteme de climatizare fie cu reglare manuală, fie cu reglare automată. La nivelul de instalație audio ar putea fi pusă chiar și o variantă 3D, modernă. Jențile recomandate ar fi cele de 18 inch. Scaunele ar putea avea funcție de încălzire, iar afișajul digital  ar avea 10 inch. Totul ar depinde de prețul propus pentru opționale.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în cazul în care ar intra pe piață un asemenea model, cutia de viteze ar fi și ea în mai multe variante. Astfel, s-ar putea opta pentru o cutie cu dublu ambreiaj la un sistem de propulsie integrală. Ceea ce este important este că prețul ar începe de la 20.000 de euro. Adică de câteva ori mai mic decât cel al unui BMW X6.

Trebuie precizat că, acum, prețul unei Dacia Duster începe de la 18.000 de euro cu tot cu TVA. La acest preț se adaugă și dotările dorite de client, ajungând, pentru cei pretențioși, chiar și la 30.000 de euro, cu tot cu TVA.

ADVERTISEMENT