News

Dacian Cioloș îl denunță pe Marcel Ciolacu la Parchetului General. „A făcut rău cu bună știință sau din prostie” în cazul Roșia Montană

Politicienii mută dosarul Roșia Montană la Parchetul General. Dacian Cioloș a depus un denunț pe numele lui Marcel Ciolacu
11.03.2024 | 12:05
Dacian Ciolos il denunta pe Marcel Ciolacu la Parchetului General A facut rau cu buna stiinta sau din prostie in cazul Rosia Montana
Cioloș spune că a fost „demonizat” de „mașinăria de propagandă a PSD și a lui Ciolacu” în dosarul Roșia Montană / Foto: Inquam Photos, Mălina Norocea
ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș, europarlamentar REPER, a anunțat, luni, că a depus, la Parchetul General din București, un denunț împotriva premierului Marcel Ciolacu, „pentru răul pe care l-a făcut, cu bună știință sau din prostie, în cazul Roșia Montană”.

Ciolacu a făcut rău „din bună știință sau prostie”

„Am depus un denunț, la Parchetul General din București, împotriva lui Marcel Ciolacu pentru răul pe care l-a făcut, cu bună știință sau din prostie, în cazul Roșia Montană”, a declarat Dacian Cioloș.

ADVERTISEMENT

„Mașinăria de propagandă a PSD și a lui Marcel Ciolacu”

Cioloș a denunțat „mașinăria de propagandă a PSD-ului”, care l-a „demonizat” în dosarul Roșia Montană, spunând că tocmai înregistrarea sitului în patrimoniul internațional al UNESCO a cântărit în favoarea României, la Curtea de Arbitraj Internațional de la Washington.

„Nu pot să accept ca cetățean, ca român, ca europarlamentar REPER, ca un demnitar al statului român ca prin declarații și acțiuni pe care le face să afecteze interesele românilor și ale statului român.

ADVERTISEMENT

De luni de zile sunt demonizat de mașinăria de comunicare și de propagandă a PSD-ului și a lui Marcel Ciolacu, plătită din bani publici, pentru că am avut curajul să depunem dosarul de înregistrare a Roșiei Montană în patrimoniul mondial UNESCO.

„Sunt convins că procurorii vor face ceea ce este necesar”

În cele din urmă s-a dovedit că exact acest lucru a fost în avantajul României și a ajutat ca România să câștige acest proces pe care l-a intentat la Tribunalul de Arbitraj Internațional”, a declarat Dacian Cioloș.

ADVERTISEMENT

„Sunt convins că procurorii vor face ceea ce este necasar pentru ca să clarifice această situație”, a mai spus Cioloș, precizând că mai multe detalii despre conținutul acestui denunț vor fi făcute luni, în cadrul unei conferințe de presă.