News

Dan Diaconescu, reținut 24 de ore. Infracțiunile extrem de grave de care este acuzat

Dan Diaconescu a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiștii constănțeni. Infracțiunile extrem de grave de care este acuzat.
07.04.2023 | 07:35
Dan Diaconescu retinut 24 de ore Infractiunile extrem de grave de care este acuzat
Dan Diaconescu, reținut 24 de ore. Infracțiunile extrem de grave de care este acuzat. Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei
ADVERTISEMENT

Dan Diaconescu a fost reţinut pentru 24 de ore, joi noapte. Fostul om de televiziune și om politic este acuzat de relaţii sexuale cu prostituate minore. În cursul zilei de vineri va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare.

Dan Diaconescu, reținut 24 de ore. Infracțiunile extrem de grave de care este acuzat

În cursul zilei de joi, fostul realizator de televiziune a fost ridicat polițiști din locuința lui din București, într-un dosar în care se fac acuzații de act sexual cu minori și folosire a prostituției infantile.

ADVERTISEMENT

După mai multe ore de audieri, Dan Diaconescu, a fost reținut pentru 24 de ore, de către poliție. Acesta are calitate de suspect. El este acuzat de act sexual cu un minor în formă continuată (mai multe acte materiale) și folosire a prostituției infantile în formă continuată (mai multe acte materiale), conform unor surse judiciare citate de ReplicaOnline.

Potrivit presei locale, ordonanța de reținere a fost semnată în jurul orei 00.10. În prezent, Diaconescu se află arestul Inspectoratului de Poliție Constanța. Tot vineri, el va fi dus în fața procurorului pentru începerea sau nu a urmăririi penale împotriva sa.

ADVERTISEMENT

Încă de joi seara, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a confirmat acuzaţiile aduse cunoscutului om de televiziune. Autoritățile vorbesc de două infracţiuni de act sexual cu minor în formă continuată şi cinci infracţiuni de folosire a prostituţiei infantile în formă continuată. Faptele de care este acuzat Dan Diaconescu s-ar fi petrecut în perioada 2020 – 2021.

Ce spune avocatul lui Dan Diaconescu

Joi seară, o reacție oficială a venit de la avocatul lui Dan Diaconescu, Alexandru Murărescu. După o percheziţie domiciliară la apartamentul din Constanţa al fostului patron OTV, acesta a spus că clientului să este acuzat că, în urmă cu trei ani, ar fi întreţinut relaţii sexuale cu două minore prostituate, fapte negate de clientul său.

ADVERTISEMENT

”Acuzaţiile, aşa cum ne-au fost aduse la cunoştinţă prin procesul-verbal, sunt că acum trei ani ar fi întreţinut relaţii sexuale cu două minore prostituate. Este o vârstă cuprinsă, ca să citez, între 15 şi 18 ani. Întrebându-l pe Diaconescu despre această împrejurare, mi-a spus sec: niciodată nu am întreţinut raporturi sexuale cu prostituate”, a spus avocatul.

Murărescu spune că nu este exclus ca în cazul clientului său să se fi făcut anumite confuzii sau exagerări. ”În momentul în care eşti acuzat de infracţiuni atât de grave, singura speranţă pe care o ai este că la un moment dat vor înţelege şi procurorul de caz, şi ofiţerul de poliţie judiciară şi opinia publică că a fost un exces.

ADVERTISEMENT

Există posibilitatea să fi făcut anumite confuzii sau exagerări. Există această posibilitate şi este singura de care mă pot agăţa în acest moment, pentru că nu pot să cred că a avut o execuţie judiciară, planificată, făcută cu intenţie, care nu văd cui ar putea să-i fie de folos“, a spus Murărescu.

În dosarul lui Diaconescu ar fi apărut și fotografii cu acesta și două fete. Avocatul a susţinut că este vorba despre două refugiate ucrainene cu care clientul său nu a avut relaţii.

ADVERTISEMENT