News

Dan Diaconescu, pus sub control judiciar. Fostul patron OTV i-a convins pe judecători. Update

Dan Diaconescu vrea să fie lăsat în libertate. Fostul patron OTV a fost chemat la Tribunalul Constanța, unde judecătorii ar trebui să îi decidă soarta.
13.04.2023 | 12:26
Dan Diaconescu pus sub control judiciar Fostul patron OTV ia convins pe judecatori Update
Dan Diaconescu vrea să fie lăsat în libertate. Foto: Captură Digi 24
ADVERTISEMENT
13-04-2023
09:28

Dan Diaconescu, pus sub control judiciar

Dan Diaconescu a fost pus sub control judiciar, pentru 60 de zile. Așadar, judecătorii nu au dat curs cererii procurorilor de a-l aresta preventiv pe Dan Diaconescu pentru 30 de zile. Practic, Dan Diaconescu a obținut ce și-a dorit, anume să scape de arestul la domiciliu.

Fostul realizator TV și patron OTV a declarat până acum că este categoric nevinovat și că aceste presupuse relații sexuale cu minorele  ar fi invenții. Mai mult, avocatul său a declarat că stenogramele nu sunt adevărate și nu a înțeles de unde presa a intrat în posesia lor.

Dan Diaconescu vrea să fie lăsat în libertate. Fostul patron OTV a ajuns la Tribunalul Constanța, în jurul orei 10:00, unde judecătorii îi vor decide soarta în scandalul sexual al momentului. În schimb, procurorii cer arestarea sa, deși Dan Diaconescu vrea să scape de arestul la domiciliu, măsura care se aplică în moment.

Dan Diaconescu vrea să fie lăsat în libertate

Așadar, decizia finală va fi luată de judecătorii de la Tribunalul Constanța, cei care vor stabili dacă Dan Diaconescu rămâne în arest la domiciliu, este lăsat liber sau va fi arestat preventiv pentru 30 de zile. Dan Diaconescu a ajuns la tribunal la ora 10:00 și a refuzat să facă declarații pentru jurnaliștii care-l așteptau în fața instanței. Cu toate acestea, Dan Diaconescu a ieșit la ora 10:55 din sala de judecată, însoțit de avocat. Apărătorul fostului patron OTV le-a transmis jurnaliștilor că ”stenogramele nu sunt adevărate. De unde le aveți?”.

ADVERTISEMENT

Practic, în aceste ore judecătorii vor analiza cererea de arestare preventivă a lui Dan Diaconescu făcută de procurori, dar și contestația lui Dan Diaconescu referitoare la arestul la domiciliu. Potrivit Digi 24, momentan nu a fost instituită măsura arestului preventiv pentru Dan Diaconescu pentru că nu ar exista destule probe la dosar.

Fost politician și patron TV, Dan Diaconescu este în centrul unui scandal sexual, fiind acuzat că a întreținut relații sexuale cu două minore de 15 ani. Stenogramele discuțiilor lui Dan Diaconescu cu una dintre fete sunt cu adevărat șocante, în condițiile în care Diaconescu vorbește deschis cu această fată despre ce se întâmplă între cei doi în dormitor. Mai mult, Dan Diaconescu insistă și vrea să i se facă rost de o virgină minoră.

ADVERTISEMENT

Concret, procurorii îl acuză pe Dan Diaconescu de folosirea prostituției infantile și de act sexual cu un minor. Dan Diaconescu ar fi plătit 400 de lei pentru fiecare escapadă amoroasă în parte. ”La data de 15.03.2023 organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile. Astfel, cu ocazia efectuării unei percheziţii informatice asupra unui telefon mobil, într-o altă cauză penală, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de furt calificat, au fost extrase mai multe fişiere audio-video din conţinutul cărora au rezultat indicii cu privire la comiterea unor alte infracţiuni.

În urma probatoriului administrat în noua cauză a reieşit că în perioada septembrie-noiembrie 2020 şi în luna septembrie 2021 inculpatul D.D., un bărbat în prezent în vârstă de 55 de ani, a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale, în mod consimţit şi repetat, contra unor sume de 300-400 de lei, cu două persoane vătămate minore, surori gemene, în vârstă de 15 ani, ce au împlinit vârsta de 16 ani în luna iulie 2021.

ADVERTISEMENT

Faptele au fost comise pe raza localităţilor Olimp, Constanţa şi Bucureşti, iar probele au relevat că inculpatul cunoştea vârsta persoanelor vătămate“, este precizat într-un comunicat al Parchetului. “În seara de 06.04.2023 bărbatul în cauză a fost ascultat, în calitate de suspect, pentru comiterea, în stare de recidivă postexecutorie, a două infracţiuni de act sexual cu un minor, în formă continuată, şi a cinci infracţiuni de folosirea prostituţiei infantile, în formă continuată.

Cu această ocazie el nu a recunoscut comiterea faptelor imputate. După ascultare, la data de 07.04.2023, ora 00:10, organul de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa – Biroul de Investigaţii Criminale a dispus faţă de suspect luarea măsurii preventive a reţinerii, pe o durată de 24 de ore. El a fost încarcerat în Centrul de reţinere şi arest preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Persoana în cauză a formulat plângere împotriva măsurii reţinerii la ora 00:25. Plângerea a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa în dimineaţa de 07.04.2023, iar ulterior, la aceeaşi dată, ora 08:57, a fost respinsă de procurorul de caz, ca fiind neîntemeiată”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Dacă va fi găsit vinovat, Dan Diaconescu riscă să se întoarcă la închisoare mai mulți ani, potrivit legii. ”Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de act sexual cu un minor, în forma reţinută în cauză, este închisoarea de la 3 la 10 ani, iar cea pentru infracţiunea de folosirea prostituţiei infantile este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda, cu menţiunea că în cazul recidivei postexecutorii limitele speciale ale pedepselor prevăzute pentru noile infracţiuni se majorează cu jumătate“, mai arată sursa citată, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone....
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Cine s-a răzbunat pe Simona Halep. El este „iubitul” de 57 de ani
Cine s-a răzbunat pe Simona Halep. El este „iubitul” de 57 de ani
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze