News

Primele declarații ale lui Dan Diaconescu după ce a primit arest la domiciliu: “Un linșaj”

Primele declarații ale lui Dan Diaconescu după ce a primit arest la domiciliu. Fostul patron OTV se consideră o victimă în întreaga poveste: ”Un linșaj”.
08.04.2023 | 09:45
Primele declaratii ale lui Dan Diaconescu dupa ce a primit arest la domiciliu Un linsaj
Primele declarații ale lui Dan Diaconescu. Foto: Inquam Photos - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Primele declarații ale lui Dan Diaconescu după ce a primit arest la domiciliu. Cunoscutul om de televiziune a fost plasat în arest la domiciliu timp de 30 de zile, fiind cercetat pentru act sexual cu minori în formă continuată, pe lângă folosirea prostituției infantile în formă continuată.

Primele declarații ale lui Dan Diaconescu în scandalul sexual

Întrebat de reporterii aflați lângă sala de judecată dacă se aștepta să fie lăsat liber, Dan Diaconescu a replicat, fără să stea pe gânduri: ”Da, normal”. Diaconescu a oferit o serie de declarații pentru Antena 3 și a anunțat că este doar o victimă în acest caz, o victimă a unui ”linșaj”.

ADVERTISEMENT

”Vă mulțumesc pentru sprijin tuturor! A fost masacru! Un masacru, un linșaj, dar să sperăm că ușor, ușor se va dovedi că totul a fost o înscenare juridică”, a transmis Dan Diaconescu pentru sursa citată. Mai mult, fostul realizator de emisiuni și patron al OTV a mărturisit că este probabil să se întoarcă ”pe sticlă” în câteva luni.

”Sper ca în cel mai scurt timp toată ţara să vadă că sunt absolut nevinovat. S-ar putea să mă întorc în presă. Peste câteva luni, cu televiziune şi cu emisiune”, a declarat Diaconescu. Anchetatorii ar fi ajuns la Dan Diaconescu din întâmplare, după ce au percheziționat telefonul unei fete de 15 ani, acuzată de furt.

ADVERTISEMENT

Polițiștii ar fi descoperit aici o discuție compromițătoare între Dan Diaconescu și fată. Anchetatorii cred că Dan Diaconescu apelase la această fată și la sora ei, ambele minore cu vârsta de aproximativ 15 ani, pentru a întreține relaxii sexuale contra cost. Mai mult, Dan Diaconescu le-a cerut să îi facă rost de o virgină minoră, contra cost.

Fetele au înregistrat aceste negocieri după care au început să-l șantajeze. Sursele judiciare spun că Dan Diaconescu și-ar fi întâlnit victimele la o petrecere privată, după care a ajuns să le cheme periodic la București și Constanța pentru a întreține relații sexuale cu ele, pentru 400 de lei pe întâlnire. Procurorii ar avea diverse imagini cu Dan Diaconescu și fetele, însă e neclar în ce ipostaze. Dacă va fi găsit vinovat Dan Diaconescu riscă până la 7 ani de închisoare.

ADVERTISEMENT

Avocatul lui Dan Diaconescu a avut o reacție dură și a comparat acest caz cu cel al președintelui Donald Trump, acuzat de actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels că ar fi avut o aventură. “Să nu confundaţi obiectul unui dosar, unde se pot face cercetări pentru multiple acţiuni, cu acuzaţiile specifice aduse unei persoane. În niciun caz nu este vorba despre chestiuni legate despre pornografie infantilă.

Este exclus. Domnul Diaconescu a spus că nici vorbă de aşa ceva. Urmează să discutăm cu autorităţile, să ne lămurim, să ni se prezinte şi probele. Noi avem toată deschidere pentru a lămuri toată aceste poveste pe care eu o consider ca o replică a cutremurului din SUA. Stormy Daniels în variantă românească. Atât s-a putut la noi.

ADVERTISEMENT

Optica Parchetului este clară: în momentul în care ancheta este făcută de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, evident cel puţin unele fapte s-au săvârşit pe raza acestui municipiu. Nu s-au găsit probe la percheziţii care să-l incrimineze pe domnul Diaconescu. Urmează ca echipamentele electronice să fie analizate şi să vedem care va fi rezultatul. La 6.30 să te trezeşti cu o asemenea echipă de poliţişti la uşă, nu e tocmai plăcut“, a declarat avocatul lui Dan Diaconescu.

ADVERTISEMENT