Life

Dan Negru, postare virală după după proba scrisă la Limba Română: ”Azi e subiect de Bacalaureat”

Dan Negru, postare virală după după proba scrisă la Limba Română. Ce a scris acesta după ce a văzut ce le-a picat elevilor.
27.06.2023 | 23:57
Dan Negru postare virala dupa dupa proba scrisa la Limba Romana Azi e subiect de Bacalaureat
Dan Negru, postare virală după după proba scrisă la Limba Română. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Dan Negru a devenit viral pe rețelele de socializare după proba scrisă de la Bac, la limba română. Acesta a vorbit despre un subiect controversat.

Dan Negru, postare virală după după proba scrisă la Limba Română

Dan Negru a scris o postare care s-a viralizat rapid pe rețelele de socializare. După ce a avut loc proba la limba și literatura română de la Bac, prezentatorul a avut și el ceva de spus.

ADVERTISEMENT

Proba a avut la ultimul subiect analizarea unui text aparținând lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu. Cu această ocazie, Dan Negru a amintit câte ceva despre viața celebrului romancier.

Acesta a vorbit despre cât de important a fost Liviu Rebreanu la vremea lui, dar atunci nimeni nu l-a apreciat. Abia după ce a murit a început să fie lăudat, iar astăzi el este chiar subiect de Bac.

ADVERTISEMENT

Aproape 1.000 de oameni au distribuit postarea lui Dan Negru, iar peste 6.000 de persoane i-au dat like, în semn de apreciere.

Ce spune Dan Negru despre Liviu Rebreanu

Dan Negru spunea că Liviu Rebreanu a fost vicepreședintele Radiodifuziunii Române, a lucrat ca jurnalist și a fost inclusiv directorul Teatrului Național.

ADVERTISEMENT

Dar la moartea lui nimeni dintre colegii lui nu a venit acolo. La fel, niciun membru al Academiei Române, cum era și Rebreanu, nu a venit la funeralii.

„S-a dat Rebreanu la bac. A fost și vicepreședintele Radiodifuziunii Române. La înmormântarea lui n-a venit nimeni de la Radio!

ADVERTISEMENT

A fost și academician. Nimeni de la Academia Romană n-a ajuns la înmormântare! A fost și director al Teatrului Național. N-a venit nimeni nici de la Teatru.

În tinerețe a fost reporter la „Adevărul”, a scris la mai multe ziare, pe unele chiar le-a condus. N-a venit niciun jurnalist!”, a scris Dan Negru.

Mai mult, după moartea sa, țăranii din satul unde stătea i-au intrat în casă. I-au vandalizat locuința și au furat tot ce mai era de preț acolo.

„A murit undeva lângă București, în satul Valea Mare și la câteva zile după înmormântare, țăranii de acolo i-au vandalizat casa și au furat tot ce au găsit înăuntru.

Târziu a fost dezgropat și adus in cimitirul Bellu. Azi e subiect de bacalaureat…”, a Dan Negru în acea postare virală.

ADVERTISEMENT