Fotbal international

Dan Petrescu a fost dat afară de la Kayserispor! Anunțul oficial al turcilor

23.02.2021 | 21:04
Dan Petrescu a fost dat afara de la Kayserispor Anuntul oficial al turcilor
ADVERTISEMENT

Antrenorul Dan Petrescu nu mai este antrenorul lui Kayserispor. Decizia a fost anunțată de turci în această seară, iar motivul invocat de gruparea din Superligă ține de problemele familiale ale antrenorului.

Petrescu semnase cu Kayserispor la începutul lunii ianuarie, însă rezultatele sale au fost mult sub așteptările turcilor. Aceștia erau de câteva etape tentați să renunțe la antrenor.

ADVERTISEMENT

Câștigătorul ultimelor trei ediții ale Ligii 1 cu CFR Cluj îi antrena la Kayserispor pe Denis Alibec, Silviu Lung Jr. și Cristian Săpunaru, toți internaționali sau foști internaționali români.

Dan Petrescu a plecat de la Kayserispor: „Din motive familiale”

În vârstă de 53 de ani, Dan Petrescu și-a încercat din nou norocul în Europa, dar nici experiența din Turcia nu s-a dovedit a fi cu noroc pentru antrenorul ale cărui mari performanțe continuă să fie legate exclusiv de fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Pe 11 ianuarie a fost anunțat Dan Petrescu drept noul antrenor al lui Kayserispor, iar de atunci a apucat să îi pregătească pe turci în opt partide. Din nefericire pentru „Bursuc”, rezultatele nu au fost deloc satisfăcătoare.

Doar două victorii a reușit să obțină antrenorul cu echipa care a intrat puternic în hora retrogradării după rezultatele foarte slabe din ultima perioadă. Niciun meci nu a câștigat Kayserispor dintre ultimele cinci.

ADVERTISEMENT

Despărțirea de formația turcă nu este, în aceste condiții, deloc surprinzătoare, mai ales că turcii l-au adus pe Dan Petrescu în speranța că vor obține o reacție rapidă din partea echipei și rezultate bune pe termen scurt.

„Îi mulțumim lui Dan Petrescu. Din motive familiale ale antrenorului, am decis de comun acord cu Dan Petrescu să întrerupem colaborarea. Îi mulțumim atât lui, cât și echipei sale, și le dorim mult succes în viitor. Conducerea Kayserispor”, se arată în comunicatul turcilor.

ADVERTISEMENT

Informația a fost confirmată și de președintele clubului turc, Berna Gozbași, care a declarat pentru TRT Spor că „Dan Petrescu nu mai este antrenorul nostru, ne-am despărțit de comun acord”.

  • 8 meciuri a stat Dan Petrescu pe banca lui Kayserispor;
  • 2 victorii, 3 egaluri și 3 înfrângeri a obținut „Bursucul” ca tehnician al turcilor.

Suporterii se săturaseră de el: „Superliga nu este Liga 1!”

Deși anunțul turcilor face referire la o despărțire de comun acord, Dan Petrescu nu mai era dorit în tabăra lui Kayserispor. Cel puțin suporterii se săturaseră de prestațiile echipei sub conducerea „Bursucului”.

„Demisionează, pleacă omule!” și „Pleacă, Dan Petrescu! Super Lig nu este Liga 1!”, au fost două dintre mesajele postate de suporterii lui Kayserispor după remiza 0-0 cu Ankaragucu.

  • 500.000 de euro era suma pe care ar fi putut să o primească Dan Petrescu până la finalul sezonului din Turcia;
  • 3 jucători români evoluează pentru Kayserispor.
ADVERTISEMENT
Tags: