Sport

Trabzonspor, sancțiune dură după incidentele de la derby-ul cu Fenerbahce. Porți închise și amendă record

Federația Turcă de Fotbal a sancționat drastic clubul Trabzonspor, după incidentele de la partida cu Fenerbahce de la mijlocul lunii martie.
03.04.2024 | 20:25
Trabzonspor sanctiune dura dupa incidentele de la derbyul cu Fenerbahce Porti inchise si amenda record
Federația Turcă de Fotbal a sancționat drastic clubul Trabzonspor, după incidentele de la partida cu Fenerbahce de la mijlocul lunii martie. Sursă foto: cumhuriyet.com.tr
ADVERTISEMENT

După ce Fener a câștigat întâlnirea cu 3-2, fanii gazdelor au intrat pe teren și s-au luat la bătaie cu jucătorii oaspeți. Forțele de ordine din Turcia au arestat 17 persoane implicate în scandal.

Sancțiune drastică pentru Trabzonspor după incidentele de la meciul cu Fenerbahce

Comisia de Disciplină din Turcia a tăiat în carne vie după incidentele de la derby-ul Trabzonspor – Fenerbahce și a decis ca clubul gazdă să primească o sancțiune de 6 meciuri cu porțile închise.

ADVERTISEMENT

Conform L’Equipe, pe lângă închiderea stadionului, gruparea din Trabzon a primit și o amendă usturătoare de aproximativ 90.000 de euro, una dintre cele mai mari dictate în fotbalul din Turcia.

Doi jucători de la Fenerbahce, fundașul olandez Jayden Oosterwolde și portarul Irfan Can Egribayat, au fost suspendați câte un meci și amendați cu câteva sute de euro. Jucătorul olandez a fost filmat în timp ce lovea cu piciorul un suporter al lui Trabzonspor care intrase pe teren.

ADVERTISEMENT

Fundașul nigerian al lui Fenerbahce, Bright Osayi-Samuel, a scăpat basma curată după ce a lovit un fan cu pumnul în față. Comisia de Disciplină a considerat că nu au fost îndeplinite condițiile pentru o încălcare a regulilor disciplinare.

Imediat după incidentele de la Trabzon, conducătorii clubului Fenerbahce au anunțat că analizează întreaga situație și nu exclud retragerea echipei din campionat. În cele din urmă s-a renunțat la o astfel de măsură și trupa lui Ismail Kartal continuă lupta la titlu cu Galatasaray.

ADVERTISEMENT

Președintele lui Ankaragucu a bătut un arbitru

Campionatul din Turcia, Super Lig, pare că este întrecerea groazei în Europa. Turcii nu sunt la primul caz de acest gen, când decid să aducă violența pe terenurile de fotbal. Nu mai departe de finalul anului trecut a avut loc o scenă șocantă.

Faruk Koca, președintele lui Ankaragucu, l-a lovit violent cu pumnul pe arbitrul meciului cu Rizespor, scor 1-1, din cauza frustrării pe care o acumulase ca urmare a faptului că echipa sa fusese egalată în prelungiri.

ADVERTISEMENT

Oficialul clubului unde este legitimat Olimpiu Moruțan a demisionat imediat din funcție și a fost arestat pentru gestul său. Între timp, fostul președinte al lui Ankaragucu, a fost eliberat pe cauțiune.

ADVERTISEMENT