Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Adrian Ilie știe ce l-ar aștepta pe Ianis Hagi la Galatasaray: ”Asta o să fie diferit față de Spania. La turci e greu și în liga a doua!”

Presa din Turcia a anunțat că Ianis Hagi s-a înțeles cu Galatasaray și va juca pentru formația din Istanbul din această vară.
31.03.2024 | 21:30
Adrian Ilie stie ce lar astepta pe Ianis Hagi la Galatasaray Asta o sa fie diferit fata de Spania La turci e greu si in liga a doua
Se va impune Ianis Hagi la Galatasaray? foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Adrian Ilie a vorbit în direct la FANATIK SUPERLIGA despre campionatul din Turcia, după ce presa din ”țara semilunei” a dezvăluit informația că Ianis Hagi va juca pentru Galatasaray din această vară.

Adrian Ilie, despre transferul lui Ianis Hagi la Galatasaray

După ce evoluțiile sale nu i-au convins pe oficialii lui Deportivo Alaves, Ianis Hagi urma să se întoarcă la Rangers în vară. Presa din Turcia a venit cu o informație care a surprins pe toată lumea, anunțând că fiul lui Gică Hagi a semnat cu Galatasaray.

ADVERTISEMENT

Adrian Ilie a îmbrăcat tricoul formației din Istanbul între anii 1996 și 1998 și consideră că Ianis Hagi se va adapta foarte ușor din punct de vedere tactic, dar va avea dificultăți în duelurile fizice.

”Având în vedere că am jucat în campionatul Turciei la 21 de ani, fotbalul este mult mai agresiv decât în Spania. Contactul individual, mai ales, este mult mai agresiv. În Spania jocul este mai lejer, mai tactic, în Turcia jucătorii nativi sunt mai agresivi.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere al agresivității, va mai greu pentru Ianis, din punct de vedere tactic, mai ușor. Am văzut echipa celor de la Galatasaray, au o echipă bună, mai ales în mijloc. Îl văd jucând în mijloc.

Eu mă așteptam totuși să îl văd acolo și la Alaves, pentru că nici Alaves nu are o echipă prea bună. Dacă îl văd titular sau nu? Din punctul meu de vedere este greu să joci și în liga a doua, dar la Galatasaray”, a declarat Adrian Ilie, la FANATIK SUPERLIGA pe Prima Sport 1.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi, pe urmele tatălui său la Galatasaray

Ianis Hagi ar urma să îmbrace tricoul în care tatăl său scria istorie în urmă cu aproximativ 25 de ani. Gică Hagi a evoluat pentru Galatasaray în perioada 1996-2001 și a câștigat alături de gruparea din Turcia, printre altele, Cupa UEFA și Supercupa Europei.

”Daca voi ajunge fotbalist, sper sa joc la Galatasaray”, spunea Ianis Hagi în urmă cu aproximativ 14 ani, pe vremea când era doar un copil.

ADVERTISEMENT

Galatasaray este pe primul loc în campionatul turc, iar internaționalul român ar putea evolua în Champions League în sezonul următor.

ADVERTISEMENT