Fotbal intern

Dan Petrescu, atac dur la adresa lui Alin Minteuan: „Eu sunt victima, nu el! Chiar sunt un nimeni?“. Ce se întâmplă cu Arlauskis și Culio

10.05.2020 | 18:14
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a răbufnit într-o intervenit telefonică în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport, ținta sa predilectă fiind Alin Minteuan, fostul secund de la CFR CLuj. Apoi, a răspuns mai multor întrebări, n-a evitat niciun subiect, nici întoarcerea lui Culio, contractele lui Arlauskis şi Ţucudeanu sau venirea secundului Cosin Curelea.

Petrescu: „Minteuan mi-a promis că amână şi apoi a zis că nu a vorbit cu nimeni“

Chestionat pe tema scandalului cu Alin Minteuan, Dan Petrescu a făcut mai multe declarații dure la adresa fostului său colaborator. „Minteuan a părut o victimă, dar eu sunt victima. Mie mi-a promis că amână primirea banilor, pentru că l-am rugat eu. Am reuşit să îi prelungesc contractul cu 2 ani, după ce am vorbit cu patronul. A doua zi, când clubul i-a trimis hârtia să semneze pentru amânarea primei, a zis că nu semnează, că CFR l-a mai minţit înainte. Că nu a vorbit cu nimeni despre asta. Adică eu sunt nimeni!“

ADVERTISEMENT

Totuşi, Alin Minteuan va fi tratat normal până când i se termină contractul. Posibilul lui înlocuitor, Costin Curelea, încă nu a semnat cu CFR şi se aşteaptă clarificarea situaţiei generale. „Curelea n-a venit încă. Dar îmi doresc să lucrez cu foştii mei jucători. Încă nu a semnat, vedem ce se întâmplă după ce se reiau antrenamentele“, a lămurit antrenorul.

În ceea ce priveşte jucătorii, discuţia dialogul a surprins mai multe aspecte: „Este posibil să renunţe şi jucătorii la bani. Eu cred că toţi vom ajunge la un consens şi jucătorii vor renunţa la salarii. Mai ales că în luna aprilie nu am muncit. Eu am fost la club, dar noi nu am muncit. Dacă nu am muncit, de ce să luăm bani?“

ADVERTISEMENT

Se caută soluții pentru aducerea lui Arlauskis

„Doar Arlauskis mai este de venit. Nu am reuşit să găsim o soluţie să îl aducem. Poate trimitem o maşină după el, că poate să vină cu maşina. Din Lituania până la Cluj poate să vină cu maşina, pentru că poate să treacă prin Polonia şi Ucraina“, a spus „Bursucul” la emisiunea „Fotbal Club” de la Digisport. „Nu ştim dacă va intra în carantină, vedem ce se va întâmpla. Depinde când vine“, a continuat antrenorul.

Lituanianului îi expiră contractul la 30 iunie şi încă nu s-a ajuns la un acord de prelungire. În urmă cu câteva zile, portarul a spus că viitorul lui la CFR este legat de cel al lui Marian Copilu. Dacă oficialul părăseşte formaţia clujeană sunt şanse mari să o facă şi Arla. „Arlauskis decide ce vrea să facă. Dacă vrea să plece îi urăm baftă, pentru că merită. Dacă vrea să rămână îl primim cu braţele deschise“, a mărturisit Petrescu. Situaţia este similară şi în cazul lui George Ţucudean. Contractul îi expiră la final de iunie, dar dacă îşi doreşte poate rămâne.

ADVERTISEMENT

După ce Hoban şi Vinicius au semnat noi contracte, s-a pus problema şi unor eventuale transferuri pentru pregătirea sezonului viitor. Dan Petrescu a spus răspicat că el are ultimul cuvânt pe această temă: „Aducem un jucător nou doar dacă îl cunosc eu. Şi dacă este suficient de bun să joace la CFR“.

Culio vrea să revină în Gruia

La capitolul veniri, Culio este în cărţi. „M-a sunat Culio că vrea să se întoarcă. Dar e greu, că în Argentina ss-au închis aeroporturile până în septembrie. Acum are vrea să vină. Şi soţia s-a răzgândit şi vrea. Ar putea să revină ca jucător, că el a jucat în perioada asta, prin liga a doua de la ell. Eu i-am zis că nu contează când vine. O să aibă mereu un loc aici. ‘Poţi să te întorci şi la 50 de ani. Îţi găsesc eu ceva pe aici’, i-am spus“.

ADVERTISEMENT

Cei care sunt deja în lot l-au mulţumit pe antrenor şi ar vrea să îi păstreze pe toţi. Chiar şi în izolare aceştia s-au antrenat individual şi nu au probleme mari în ceea ce priveşte pregătirea fizică „în afară de unu-doi. Aceiaşi dintotdeauna. Dar toţi jucătorii au fost profesionişti şi arată foarte bine“.

ADVERTISEMENT
Tags: