Sport

Dan Petrescu e pe val! Jeonbuk, victorie la scor în Liga Campionilor Asiei

Dan Petrescu e pe val la Jeonbuk! Formația antrenorului român a câștigat la scor partida din etapa a 3-a a Ligii Campionilor Asiei.
25.10.2023 | 16:12
Dan Petrescu e pe val Jeonbuk victorie la scor in Liga Campionilor Asiei
Jeonbuk a câștiga meciul din etapa a 3-a a Ligii Campionilor Asiei. Foto: biz.chosun.com.
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a obținut o victorie răsunătoare pe banca celor de la Jeonbuk. Miercuri la prânz, sud-coreenii au câștigat categoric pe teren propriu meciul cu Lion City, scor 3-0, în etapa a 3-a din Grupa F a Ligii Campionilor Asiei.

Dan Petrescu e pe val! Jeonbuk, victorie la scor în Liga Campionilor Asiei

Dan Petrescu a obținut a treia victorie consecutivă pe banca celor de la Jeonbuk, scor 3-0 cu Lion City (Singapore) în grupele Ligii Campionilor Asiei. Scorul a fost deschis devreme de Jeonbuk prin Amano.

ADVERTISEMENT

Din pasa lui Ahn Hyun-Beom, mijlocașul japonez a deschis scorul în minutul 5. Avantajul lui Jeonbuk s-a dublat după autogolul din minutul 33 al lui Tan. Scorul final a fost stabilit de Moon Seon-Min în minutul 57.

Grație acestei victorii, Jeonbuk ocupă locul 2 în clasamentul Grupei F, cu 6 puncte în 3 meciuri. Nana Boateng, mijlocașul adus de Dan Petrescu de la CFR Cluj, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, a fost rezervă și a fost introdus pe teren în minutul 72.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Dan Petrescu după victoria din Liga Campionilor Asiei

Jeonbuk a debutat cu dreptul în actuala stagiune a Ligii Campionilor Asiei. Sud-coreenii au câștigat primul meci din grupe cu Kitchee, scor 2-1. Ulterior, formația lui Dan Petrescu a pierdut cu Bangkok Utd, scor 2-3.

„Meciul de astăzi a fost și mai important pentru că am pierdut ultimul meci (înfrângere 2-3 cu Bangkok). Atitudinea jucătorilor a fost deosebit de bună. Cred că jucătorii au reușit să marcheze goluri și să obțină o victorie arătând o prestație mai bună. 

ADVERTISEMENT

Au fost doar aspecte pozitive. Chiar și unii jucători care nu au putut să joace meciuri au avut performanțe bune. Am văzut doar partea pozitivă astăzi că spiritul de echipă este viu.

A fost bine că am continuat să creăm ocazii de atac. A avut ca efect împiedicarea adversarului să avanseze. De asemenea, doar pentru că s-a marcat un gol, nu ne-am dat jos sau ne-am retras pentru a proteja poarta. Ne-am dat seama, din nou, că este important să exerciți constant presiune”, a declarat Dan Petrescu după meci.

ADVERTISEMENT

Jeonbuk și Dan Petrescu luptă pentru cupele europene

Jeonbuk și Dan Petrescu s-au calificat la limită în play-off-ul campionatului din Coreea de Sud. Totuși, antrenorul român nu a dezamăgit, iar formația sud-coreeană a câștigat primul meci cu Daegu, scor 2-1.

Jeonbuk ocupă locul 4 în clasament, cu 52 de puncte în 34 de meciuri. Formația lui Dan Petrescu se află la cinci puncte în spatele lui Gwangju care ocupă locul 3, ce asigură prezența în cupele europene.

ADVERTISEMENT