Sport

Dan Petrescu, victorie la debutul în Liga Campionilor Asiei. Jeonbuk, succes cu emoții

Dan Petrescu a avut parte de un start cu dreptul în Liga Campionilor Asiei, Jeonbuk reușind o victorie la limită în prima etapă.
20.09.2023 | 20:25
Dan Petrescu victorie la debutul in Liga Campionilor Asiei Jeonbuk succes cu emotii
Dan Petrescu a avut parte de un start cu dreptul în Liga Campionilor Asiei, Jeonbuk reușind o victorie la limită în prima etapă
ADVERTISEMENT

După o serie de cinci partide la rând fără succes în campionatul din Coreea de Sud, trupa tehnicianului român și-a revenit la timp în cea mai importantă competiție de pe continentul asiatic.

Debut cu victorie pentru Dan Petrescu în Liga Campionilor Asiei

Echipa sud-coreeană Jeonbuk a obținut o victorie chinuită în prima etapă a fazei grupelor din Liga Campionilor Asiei și i-a oferit antrenorului Dan Petrescu un început cu dreptul în această competiție.

ADVERTISEMENT

În Grupa F, Jeonbuk a primit vizita formației Kitchee din Hong Kong și s-a impus cu 2-1 într-o partidă cu multe emoții. Gazdele au deschis scorul încă din minutul 6 prin Hong Jeong-Ho, care a reluat cu capul o minge centrată din lovitură liberă de Amano.

Imediat după pauză, contrar cursului jocului, oaspeții au restabilit egalitatea după o execuție magnifică a brazilianului Mikael. În minutul 56, acesta a primit în tușă un balon aruncat de la margine și a înscris cu o foarfecă ireală.

ADVERTISEMENT

Sud-coreenii au reacționat imediat și după doar 5 minute au marcat golul care s-a dovedit a fi cel al victoriei. Șutul lui Amano a fost blocat de un fundaș advers, dar mingea a ajuns la Han Kyo-Won care a trimis-o în plasă cu latul.

Jeonbuk, lider în Grupa F

În celălalt meci al Grupei F din Liga Campionilor Asiei, echipa thailandeză Bangkok United a învins, în deplasare, scor 2-1, formația Lion City din Singapore, reușind să întoarcă rezultatul după ce au fost condusă.

ADVERTISEMENT

Gazdele au deschis scorul prin Diego (25), oaspeții punctând prin Everton (51) și Puangchan (62). Jeonbuk și Bangkok United s-au instalat în fruntea clasamentului, ambele cu câte 3 puncte.

În etapa a 2-a a Grupei F din Liga Campionilor Asiei, Jeonbuk va juca pe terenul lui Bangkok United, iar Kitchee va primi vizita lui Lion City. Întâlnirile vor avea loc pe 4 octombrie, de la ora 15:00.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a mărturisit că la sosirea sa în Coreea de Sud că principalele obiective la noua sa echipă sunt câștigarea campionatului și a Ligii Campionilor. ”Bursucul” a surprins când a declarat că Jeonbuk reprezintă cel mai mare club din cariera sa.

ADVERTISEMENT
Tags: