Sport

Daniel Șendre intră cu forță în dezbaterea zilei: “Ultrasul mândru cu torța în mână sperie statul”

Editorialistul Fanatik, Daniel Șendre, crede că închisoarea propusă de Jandarmerie pentru suporteri ascunde o tendință periculoasă a instituțiilor de forță din România. 
29.08.2023 | 09:19
Daniel Sendre intra cu forta in dezbaterea zilei Ultrasul mandru cu torta in mana sperie statul
Daniel Șendre intră cu forță în dezbaterea zilei: “Ultrasul mândru cu torța în mână sperie statul”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

La meciul Dinamo – Petrolul, disputat sâmbătă, pe Tineretului, am fost martori la cele mai stranii 5 minute pe un stadion de fotbal de după pandemie încoace: liniște mormântală din partea celor două galerii, respectată cu sfințenie inclusiv de cetățenii aflați la tribunele 1 și a doua.

Daniel Șendre, editorial exploziv despre modificarea Legii 126/1995: „România, aliniată la Coreea de Nord”

Un stadion întreg protesta astfel împotriva faptului că Jandarmeria doreşte să modifice Legea 126/1995, legată de regimul materialelor explozive. Modificarea prevede ca persoanele care efectuează operațiuni ce implică materiale pirotehnice pe stadioane să primească o pedeapsă între 1 şi 3 ani închisoare. Cu alte cuvinte, o torță aprinsă în peluză de un student la Filologie îl poate trimite într-o celulă alături de alți 3 condamnați. Dialogul dintre ei ar putea suna așa:

ADVERTISEMENT

– Salut. Tu pentru ce ești aici?

– Am băgat cuțitul de 12 ori într-un fraier.

– Și băiatul care doarme în patul de sus?

– E ăla care a omorât niște copii în “2 Mai”, intrând cu mașina în ei. Drogurile astea sunt periculoase rău, frate! Dar tu ce cauți aici?

– Am aprins o torță în peluză.

Înțelegem, sper, absurdul situației, care ar urma să alinieze România la Coreea de Nord. Vorbim despre România în care Instituții de forță și-au infiltrat de mult agenți printre suporteri. În ianuarie 2021, Dinamo conducea cu 2-0 pe Hermannstadt în prima repriză, meci care se disputa la sute de km de capitală, la Mediaș, cu stadionul gol, din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Prin minutul 35, un fan al lui Dinamo a lansat o idee pe un grup de WhatsApp: “Hai să ne bucurăm puțin în fața stadionului, la pauză!” 

ADVERTISEMENT

Firesc, ideea a prins printre fanii care atunci se luptau din răsputeri să își păstreze clubul în viață, așa că aceștia s-au urcat în tramvaie cu destinația “stadionul din Ștefan cel Mare.” Nu erau mai mulți de 15-20.

Câteva minute mai târziu doar, într-un București pustiu, speriat de un virus ucigaș, în fața discobolului îi așteptau 7-8 dube de jandarmi, toți echipați ca de război. Aveți idee câți erau? Pe un video apărut în acea seară, un tânăr percheziționat la sânge pe un trotuar întreabă pe un ton absolut dezarmant: “Dar chiar 50 de inși, mă? Și pentru ce!” Răspunsul jandarmului a venit imediat: “Care 80!?” 

ADVERTISEMENT

Realizăm cu toții enormitatea. Statul român deplasase aproape 100 de luptători care să bage 10-15 tineri pasionați de fotbal în dube, după ce în prealabil același stat îi spionase pe WhatsApp. Cât costase intervenția în forță împotriva acestor elemente extrem de periculoase vă las pe dumneavoastră, contribuabilii, să estimați.

Zilele trecute, chiar în ziua meciului cu Petrolul, Jandarmeria a remis presei un comunicat însoțit de fotografii cu mai multe torțe descoperite în tavanul toaletelor de la Tineretului. Credeți că Jandarmeria dă jos la întâmplare tavane false pe stadioane!? Nici vorbă! Pontul îl primise, cel mai probabil, de la aceiași spioni infiltrați printre fanii celor două echipe.

ADVERTISEMENT

„Controale amănunțite și suspendări, însă nu închisoare!”

Aceasta este România de astăzi, din păcate! Din această cauză, sâmbătă seara, pe stadionul Tineretului, din București, capitală europeană, din mii de piepturi s-a auzit în toată țara scandarea: “LIBERTATE PENTRU SUPORTERI”. 

Mai are însă cineva ochi să vadă și urechi să audă!? Îi mai pasă cuiva de modul în care se cheltuie banul public!? Mai interesează telefoanele pe care statul român le ascultă!? Mai vrem să avem atmosferă pe stadioane sau ne place liniștea aceea apăsătoare din primele 5 minute ale meciului Dinamo – Petrolul!?

Dacă România chiar vrea să interzicem torțele pe stadioane, fără ca vreo arenă să ia foc vreodată sau un spectator să fi ajuns desfigurat la spital, sunt OK cu asta. C ontroale amănunțite și suspendări, însă nu închisoare! Cum să răpești libertatea unui tânăr pentru care tatăl lui împreună cu alții au murit luptând la Revoluție!? Ar însemna că ne-am pierdut mințile! Mi-e teamă însă că substratul mișcării e altul: îngenuncherea ultimilor oameni cu adevărat liberi din țara asta! Ultrasul mândru cu torța în mână sperie statul!

Încă un detaliu. După ce au transferat toți super fotbaliștii din Europa pe care au putut să-i transfere, arabii au trecut la nivelul următor. În presa internațională au apărut recent zvonuri conform cărora saudiții de la Al Hilal i-au oferit un contract celebrului ultras al lui Raja Casablanca, Zakaria Belkadi. Galeria lui Raja face furori în lume prin coregrafiile și atmosfera absolut spectaculoase pe care le oferă în peluză și pe care șeicii vor să le transfere pe propriile stadioane.

ultrasi

Ca atare, i-au adus în teren pe marocanii Mahrez și Mendy, iar în tribune aduc atmosfera creată de conaționalii lor din “Zakaria Squadra”. Pentru că așa ne-a fost scris nouă, se pare! În timp ce alții nu au ultrași și în consecință îi “cumpără”, noi înfundăm pușcăriile cu ei. Asta după ce statul a prins și condamnat deja toți criminalii, evazioniștii, cămătarii, violatorii și pedofilii, desigur!

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice,...
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice, cu ploi torențiale și grindină
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink