Sport

Protest împotriva legii care trimite „ultrașii” la închisoare la Dinamo – Petrolul. „Așa ne vreți?”

Dinamo și Petrolul au protest împotriva legii propuse de Jandarmerie. Mesajele ultrașilor. Jucătorii au venit și ei cu un banner pe teren.
26.08.2023 | 22:31
Protest impotriva legii care trimite ultrasii la inchisoare la Dinamo  Petrolul Asa ne vreti
Galeria lui Dinamo și Petrolul au protestat în startul derby-ului împotriva Jandarmeriei Române
ADVERTISEMENT

Dinamo – Petrolul a oferit un protest inedit în startul partidei, după ce Jandarmeria a lansat un proiect de modificarea a „legii Dragomir”, care i-ar arunca pe ultrași trei ani la închisoare pentru folosirea unei torțe.

Dinamo – Petrolul, marcat de un protest al celor două galerii împotriva modificării legii 4/2008

Galeria lui Dinamo pregătise un adevărat show pirotehnic pentru derby-ul cu Petrolul, însă planurile lor au fost dejucate de Jandarmeria Română, care a confiscat de pe stadion aproximativ 100 de torțe și fumigene.

ADVERTISEMENT

Astfel, Peluza Cătălin Hîldan a refuzat să cânte înainte de meci și în primele cinci minute și a afișat un banner mare: „Așa ne vreți?”. Demersul a fost susținut și de jucătorii lui Ovidiu Burcă.

„Câinii” au ieșit pe gazon cu un banner în care îi sărbătoreau pe ultrașii de la Sud Dinamo pentru împlinirea a 20 de ani de activitate: „La mulți ani de pe teren, SUD-ului ultra rebel”, completat de „Ultras nu paria”.

ADVERTISEMENT
Jucătorii lui Dinamo s-au alăturat protestului Peluzei Cătălin Hîldan și Peluza Sud Dinamo
Jucătorii lui Dinamo s-au alăturat protestului Peluzei Cătălin Hîldan și Peluza Sud Dinamo.

Ultrașii lui Petrolul au procedat în același mod și s-au solidarizat cu dinamoviștii. Cei 500 de fani veniți de la Ploiești au afișat un banner pe toată peluza: „Libertate pentru suporteri!”.

„Lupii-galbeni” au avut conflicte cu Jandarmeria și înainte de meci. Ba, mai mult, șapte suporteri „găzari” au fost arestați în Grecia, după o colaborare între instituțiile celor două țări.

ADVERTISEMENT

Galeria lui Petrolul, show pirotehnic în startul meciului

Dacă dinamoviștii au fost controlați la sânge, ultrașii petroliști au reușit să introducă pe stadion zeci de materiale pirotehnice. Fanii au pregătit și o coreografie formată dintr-o pânză, iar mai multe torțe și fuminge în culorile clubului au zburat pe gazon, fumul gros acaparând întregul stadion.

Galeria lui Petrolul, spectacol la meciul cu Dinamo
Galeria lui Petrolul, spectacol la meciul cu Dinamo

În ciuda excesului de zel al forțelor de ordine, ultrașii lui Dinamo au reușit să introducă o fumigenă, care a fost aruncată pe gazon, iar centralul a fos nevoit să oprească meciul pentru câteva momente.

ADVERTISEMENT
Galeria lui Dinamo a aruncat cu o fumigenă în teren
Galeria lui Dinamo a aruncat cu o fumigenă în teren

În urma incidentelor, Dinamo riscă să joace un meci fără spectatori, după ce „câinii” au primit o amendă de 5.000 de lei de la LPF, în urma lovirii cu un pahar de apă al arbitrului Orbuleț. Următorul meci pe care Dinamo îl va juca acasă e derby-ul cu FC U Craiova 1948.


  • 3,55 este cota oferită de WIN2 pentru pronosticul „X solist” la meciul Rapid – Dinamo

ADVERTISEMENT