News

Dan Tudorache se autosuspendă din PSD. Fostul primar, sub control judiciar pentru luare de mită. Update

21.11.2020 | 15:31
Dan Tudorache se autosuspendă din PSD. Fostul primar, sub control judiciar pentru luare de mită. Update
Daniel Tudorache a fost pus sub control judiciar. Cauțiunea uriașă stabilită de procurori. Foto: Inquam Photos/George Calin
ADVERTISEMENT

Daniel Tudorache a fost sub control judiciar în această dimineață. Acesta a fost audiat toată noaptea de procurorii DNA.

UPDATE ora 15:30. Partidul Social Democrat a transmis un comunicat oficial după anunțul lui Daniel Tudorache de a se suspenda din PSD.

ADVERTISEMENT

”Referitor la decizia domnului Daniel Tudorache de a se suspenda din Partidul Social Democrat. Partidul Social Democrat a luat act de decizia domnului Daniel Tudorache de a se suspenda din partid. Este un gest de onoare. Suntem convinși că Daniel Tudorache va clarifica toate aspectele care îl vizează și își va dovedi nevinovăția.”, arată un comunicat de presă al PSD.


Update ora 13:15. Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, a anunțat că se suspendă din PSD pentru că nu dorește să compromită ”șansele reale de câștigare a alegerilor parlamentare” pe care le are acest partid.

ADVERTISEMENT

”În lumina evenimentelor recente, am luat decizia de a mă suspenda din PSD. Sunt nevinovat și sper ca Justiția să facă lumină cât mai repede în acest dosar. Nu doresc să pun în pericol șansele reale de câștigare a alegerilor parlamentare pe care le are partidul al cărui membru sunt de peste 20 de ani și în slujba căruia mi-am pus toată activitatea politică”, a scris fostul primar pe Facebook.


UPDATE ora 12:45. Fostul primar din sectorul 1 a transmis un mesaj pe pagina de Facebook în care a dat mai multe explicații.

”Dragi prieteni, Indiferent cât de neplăcut este acest subiect, am promis că vă voi ține la curent cu mersul anchetei. Aseară am fost convocat la DNA, unde am zăbovit mai mult de 12 ore, cerându-mi-se explicații pentru presupuse fapte din urmă cu mai mult de 12 ani. Nu m-am prevalat de dreptul la tăcere, pentru că, așa cum am spus, NU AM NIMIC DE ASCUNS.

ADVERTISEMENT

Am încredere în Justiție și voi contribui activ la aflarea adevărului. Totusi, nu pot să nu mă întreb: oare ce reclamă atâta urgență, în cazul unor presupuse fapte din 2008??? Acum, cu 2 săptămâni înainte de alegerile parlamentare! Cu toate acestea, refuz să intru pe tărâmul speculațiilor, deși tentația este foarte mare…”, a scris Daniel Tudorache.


Știrea inițială:

Fostul primar al sectorului 1 este suspect în două dosare de corupție. Într-un dosar sunt cercetate achizițiile de tablete pentru copii, iar în celălalt dosar este vorba de fapte petrecut în perioada 2006-2007.

Procurorii au stabilit o cauțiune de 1 milion de euro în cazul tabletelor și 200.000 de euro în cazul petrecut acum 13/14 ani.

ADVERTISEMENT

Daniel Tudorache, pus sub control judiciar. Cauțiune de 1 milion de euro

Avocatul fostului primar din sectorul 1 a anunțat că va contesta cauțiunea în instanță.

„Nu poate face declarații, având calitate în acest dosar. Din punctul nostru de vedere sunt chestiuni care trebuie lămurite cu documente. Achizțiile de tablete au fost legale”, a spus avocatul lui Daniel Tudorache.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au făcut joi, 19 noiembrie, 38 de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, în cazul a două dosare în care sunt cercetate fapte de corupţie.

“În cursul zilei joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în 38 de locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi judeţul Ilfov, din care două sunt entităţi aflate în subordinea unor primării de sector, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, a precizat DNA într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Daniel Tudorache afirma acum 2 zile, pe Facebook, că percheziţiile DNA au fost efectuate în urma unei sesizări făcute de Clotilde Armand.

“Percheziţia a fost efectuată în urma uneia dintre multele sesizări formulate de Clotilde Armand împotriva mea şi anume ‘achiziţia de tablete’ pentru elevii din Sectorul 1. Din punctul de vedere al actualului primar al Sectorului 1, achiziţia de tablete pentru copii în contextul pandemiei nu era necesară. De altfel, Clotilde Armand a început prigoana totală împotriva tuturor angajaţilor primăriei care nu au ‘pupat inelul”, a scris Tudorache.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri