News

Daniela Niță, condamnată în dosarul Colectiv, a fost găsită moartă în casă. Ce arată autopsia. Update

Daniela Niță, una dintre persoanele condamnate în dosarul Colectiv a fost găsită decedată în casă. Ea a fost cea care deținea firma care a pus materialele pirotehnice în club.
16.08.2021 | 23:37
Daniela Nita condamnata in dosarul Colectiv a fost gasita moarta in casa Ce arata autopsia Update
De ce s-au dat pedepse mai mici decât la prima instannță și achitări în dosarul „Colectiv”. Semnificația unei decizii din 2021 a CAB
ADVERTISEMENT
17-08-2021
20:50

Ce arată raportul autopsiei de la Colectiv

Raportul de la autopsie arată că femeia nu avea urme de violență. Totuși, acest dosar a fost clasificat drept unul suspect. De asemenea, și analizele toxicologice ale femeii arată că aceasta nu a consumat alcool.

Apropiații ei spun că ea nu avea probleme de sănătate, așa că se întreabă ce s-a întâmplat, đe fapt, cu aceasta. 

Daniela Niţă avea cea mai mare condamnare din dosarul Colectiv. Ea primise mai mult de 12 ani de la magistrați pe care urma să îi petreacă în spatele gratiilor.

“Mi s-a părut un pic şi mie suspect, dar pentru câteva secunde deoarece…cine s-ar sinucide pentru…şi oricum a făcut apel şi dânsa.

La cum merg procesele în Romania avea şanse să i se reducă pedeapsa. Părea un om ok, nu văd de ce ar fi făcut un gest necugetat”, a spus Cătălin Scânteie, unul dintre supravieţuitorii de la Colectiv, conform Observator.

Daniela Niţă era cea care s-a ocupat de artificiile din clubul Colectiv, unde și-au pierdut viața 64 de tineri. Ea avea 44 de ani.

În 2015, Daniela Niță, cea care deținea firma Golden Ideas Fireworks Artists SRL a fost plasată în arest la domiciliu în dosarul Colectiv.

Femeia a fost condamnată la închisoare cu executare în dosarul Colectiv, alături de alte persoane, printre care și patronii clubului.

ADVERTISEMENT

Daniel Niță, condamnată în dosarul Colectiv, a fost găsită moartă în casa. Femeia deținea firma care se ocupa de materialele pirotehnice din club

Patroana firmei Golden Ideas Fireworks Artists, cea care s-a ocupat de instalarea artificiilor în clubul Colectiv, a fost găsită decedată în casă, notează sursele Libertatea.

Ea a fost condamnată în primă instanță la 12 ani și 8 luni de închisoare cu executare în dosarul Colectiv, în care au mai fost acuzați, până acum, patronii clubului, dar și alte persoane implicate.

ADVERTISEMENT

Pe corpul femeii de 44 de ani, împliniți în urmă cu doar câteva zile, pe 11 august, nu au fost găsite urme de violență, conform unor surse medicale.

Afacerea Golden Ideas Fireworks Artists a fost deținută în totalitate de către Daniela Niță, care era acționar și administrator.

ADVERTISEMENT

Fratele ei, Cristian Niță, era directorul firmei și a fost și el condamnat în primă instanță de către Tribunalul București.

“Femeia a fost găsită astăzi, în casă luni, imediat după prânz”, a declarat un medic pentru Libertatea, confirmând decesul femeii.

ADVERTISEMENT

Dosarul Colectiv, reunit din nou și amânat până la toamnă

Deși au trecut 6 ani de la incendiul din clubul Colectiv, ancheta judecătorească pare încă departe de a se încheia, deși anumite persoane au fost deja condamnate în primă instanță.

În data de 14 iunie, magistrații au decis să separe dosarele, deoarece Curtea de Apel a vrut să finalizeze procesul Colectiv, ceea ce ar fi însemnat că patronii clubului să fie judecați separat de fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, funcționarii din primărie și cei doi pompieri.

Doar că la doar câteva zile, s-au răzgândit din nou și au solicitat reunirea celor dosare, stabilind ca termenul de judecare să fie în toamna acestui an.

Judecătorii au constatat că există o serie de complicații de ordin tehnic ca urmare a deciziei de împărțire a dosarului. Deși au audiat zeci de martori, magistrații nu pot ajunge la un consens în ce privește încadrarea juridică a faptelor pentru unii dintre inculpați.

ADVERTISEMENT