Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Dănuţ Lupu, invitat în Grecia de fosta sa echipă: “Bătrânii mă mai ştiau!”

Dănuț Lupu s-a întors în Grecia pentru a fi premiat de fosta sa echipă.
23.09.2023 | 18:22
Danut Lupu invitat in Grecia de fosta sa echipa Batranii ma mai stiau
Danuț Lupu, invitat de fosta echipă în Grecia. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Analistul FANATIK SUPERLIGA, Dănuț Lupu a jucat din 1990 până în 1994 în Grecia, la Panatinaikos, Korinthos și OFI Creta. Recent, a mers la un eveniment acolo.

Dănuț Lupu, premiat de fosta echipă

Dănuț Lupu a fost invitat de Kotinthos, fosta lui echipă, la un eveniment la care au participat mai mulți jucători importanți din istoria echipei.

ADVERTISEMENT

Cu această ocazie, el a fost premiat de club, primit titlul de cel mai bun stranier din istoria echipei. A fost luat prin surprindere de acest premiu.

Nu doar el. Dănuț Lupu recunoaște că jucătorii bătrâni îl recunoșteau, însă cei tineri nu știau cine este și de ce a primit premiul pentru cel mai bun stranier din istorie.

ADVERTISEMENT

”Nu am avut o zi de vacanță. După 30 de ani și-au adus aminte că am jucat și eu pe acolo. Mulți ani, Korinthos nu a mai avut echipă, acum, de trei ani au început să își facă echipă, sunt în liga a treia.

Fostul meu președinte a venit cu ideea să aducă vechii jucători care au fost. M-au chemat să îmi ofere o plachetă pentru cel mai bun străin care au jucat pentru ei.

ADVERTISEMENT

Bătrânii mă știau, dar erau mulți tineri care întrebau cine e ăsta”, a spus Dănuț Lupu, la FANATIK SUPERLIGA.

PAS Korinthos, club fondat în 1963, a jucat ultima oară în prima ligă în sezonul 1992-1993. Echipa are în total cinci prezențe în prima ligă elenă.

ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu a jucat 47 de meciuri la Korinthos, marcând de trei ori. Dinamo, Brescia, Rapid și Hapoel Tzafririm sunt celelalte echipe din cariera sa.

Două trofee a câștigat în Grecia: campionatul și cupa, cu Panathinaikos, în 1990-1991. A fost campion al României cu Rapid și Dinamo.

Născut la Galați, el a adunat 14 prezențe în echipa națională, fără să marcheze. A fost în lotul care a mers la Campionatul Mondial din 1990, însă a ratat prezența la ediția din 1994, din SUA, cea mai de succes din istoria naționalei

HORIA IVANOVICI și invitații lui vă așteaptă la FANATIK SUPERLIGA în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la 10:30, pe FANATIK.RO. Reluarea are loc de la ora 17:00 pe Facebook și Youtube.

Dănuț Lupu, premiat în Grecia

ADVERTISEMENT
Tags: