Sport

Daria Bucur a şters cu buretele meciul cu Danemarca: “A fost o noapte grea, dar cu Germania trebuie să câştigăm!”. Video

Daria Bucur a vorbit pentru FANATIK înainte de România - Germania. Handbalista este încrezătoare că "tricolorele" vor putea câştiga meciul decisiv şi spune că meciul cu Danemarca este istorie.
07.12.2023 | 07:47
Daria Bucur a sters cu buretele meciul cu Danemarca A fost o noapte grea dar cu Germania trebuie sa castigam Video
Daria Bucur a şters cu buretele meciul cu Danemarca: "A fost o noapte grea, dar cu Germania este decisiv!". Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

România joacă azi primul meci din grupele principale de la CM de handbal feminin, cu Germania, de la ora 19:00. Handbalistele speră ca meciul cu Danemarca să rămână în urmă, în special pentru că decisivă pentru obiectiv este partida cu nemţoaicele.

Daria Bucur a şters cu buretele meciul cu Danemarca: “A fost o noapte grea, dar nu ne gândim la asta acum”

FANATIK a vorbit înaintea meciului cu Daria Bucur, interul dreapta al naţionalei noastre. Handbalista este încrezătoare că “tricolorele” au fosrţa să treacă peste eşecul dureros cu Danemarca şi să învingă Germania.

ADVERTISEMENT

Daria, veniţi după o noapte grea. Cum a fost după înfrângerea cu Danemarca?

– Da, a fost o noapte foarte grea, dar nu ne gândim la asta acum şi toată atenţia noastră se concentrează asupra meciului de mâine (n.r. azi, cu Germania) pentru că este cel mai important de până acum.

“Am discutat şi noi nu abatem de la drumul nostru”

Este meciul decisiv. Cum îl abordaţi?

– Cu foarte multă determinare, nu o să ne dăm niciun moment în spate şi cu siguranţă vrem să câştigăm acest meci, vrem să ne atingem obiectivul, calificarea la turneul preolimpic şi cu siguranţă este posibil.

ADVERTISEMENT

Ce v-a transmis domnul Pera? A încercat să vă insufle un moral bun… 

– Am discutat şi noi nu abatem de la drumul nostru. Este un campionat lung. Era de aşteptat să fie suişuri şi coborâşuri. De asta trebuie să mergem mai departe.

“Nu sunt sigură că îndoielile se află în această sală. Noi ne ştim drumul”

Simţi că atmosfera din sală v-a presat mai mult sau v-a plăcut să jucaţi în faţa unei asemenea asistenţe?

ADVERTISEMENT

– Mi-a plăcut să joc în faţa a 12.000 de oameni. Asta se întâmplă o dată la nu ştiu cât timp. Ne-am bucurat de această experienţă, chiar dacă nu a fost aşa cum ne-am dorit noi. Este “once in a lifeftime” (trad. o dată în viaţă).

Înfrângerea asta nu a căzut bine şi a stârnit multe îndoieli. Crezi că puteţi să vă reveniţi moral atât de repede astfel încât să funcţioneze foarte bine şi jocul?

ADVERTISEMENT

– Nu sunt sigură că îndoielile se află în această sală. Noi ne ştim drumul, ştim ce avem de făcut.

“Celelalte lucruri nici nu mai contează: nesomn, ore de pregătire, antrenamente”

Suntem în obiectiv, cu două puncte în grupele principale şi în lupta pentru sferturi. Cum abordaţi cele trei meciuri, intervalul este destul de scurt, cu doar o zi pauză între ele?

– Într-adevăr este un program destul de greu, dar abordăm meciurile cu mult pozitivism. Ne dorim foarte mult, pentru asta ne şi pregătim. Celelalte lucruri nici nu mai contează: nesomn, ore de pregătire, antrenamente. Astea sunt nimicuri pe lângă scopul principal.

FANATIK este la Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca. Zilnic, pe site-ul nostru puteţi urmări cele mai noi ştiri, interviuri şi reportaje de la Herning.

Daria Bucur, interviu pentru FANATIK înainte de Germania - România

ADVERTISEMENT