Sport

Totul despre Germania – România, la CM de handbal! Danezii nu sunt interesați de meci

România va evolua joi, împotriva Germaniei, la CM de handbal feminin. Este ultima şansă a "tricolorelor" de a rămâne în calcule pentru calificarea în sferturile de finală.
07.12.2023 | 19:12
Totul despre Germania  Romania la CM de handbal Danezii nu sunt interesati de meci
Totul despre Germania – România, la CM de handbal! Danezii nu sunt interesați de meci
ADVERTISEMENT
07-12-2023
17:13

Danezii nu sunt interesați de partida dintre Germania și România

Fanii danezi nu sunt interesați de partida dintre Germania și România, drept dovadă mai mulți fani sunt prezenți în fan zone, comparativ cu sala unde se dispută partida dintre țara noastră și nemțoaice.

După ce Danemarca a spulberat România, scor 39-23, danezii nu mai sunt impresionați de naționala țării noastre, așa cum s-a întâmplat după partida dintre România și Serbia, drept dovadă asistența scăzută de la meciul Germania – România.

07-12-2023
14:27

România, duel decisiv la CM de handbal feminin. Ce vedete are în lot Germania

România întâlnește Germania în prima etapă a grupelor principale la Campionatul Mondial de handbal feminin 2023. Duelul are loc joi, 7 decembrie, ora 19:00. Cu o înfrângere, „tricolorele” vor rata calificarea în sferturi și îndeplinirea obiectivului. 

Germania, care a plecat cu 4 puncte în grupa principală 3, are în lot o singură jucătoare care evoluează în „Liga Florilor”. Este vorba despre pivotul Meike Schmelzer (Dunărea Brăila).

Julia Maidhof și Mia Zschocke (SCM Râmnicu Vâlcea) au fost aproape de convocare, însă jucătoarele s-au accidentat la meciurile de pregătire pentru turneul final. 

Cea mai periculoasă jucătoare a Germaniei rămâne Emily Bolk. Interul stânga de la Ferencvaros se apropie de borna 300 de goluri marcate la echipa națională, fiind handbalista cu cele mai multe goluri din lotul lui Markus Gaugisch. 

Pe lângă Emily Bolk, un pericol pentru poarta României îl reprezintă și Alina Grijseels, care evoluează pentru Metz. Xenia Smits și Julia Behnke sunt alte vedete din lotul Germaniei. 

Ultima întâlnire directă a avut loc anul trecut la Campionatul European. Germania s-a impus, scor 32-28, însă ambele echipe erau deja eliminate în faza grupelor principale. 

La doar două zile după eşecul usturător cu Danemarca (23-39), naţionala României va juca în prima partidă din grupele principale de la Campionatul Mondial de handbal feminin împotriva Germaniei.

Totul despre România – Germania, meciul decisiv de la CM de handbal!

Este un meci decisiv pentru “tricolore”. Dacă vor învinge, urcă pe loc calificant în sferturile de finală, cu două etape înainte de final. În schimb, dacă meciul va fi pierdut, România nu mai are nicio şansă.

ADVERTISEMENT

Germania este un adversar periculos, care a arătat o formă excelentă în grupele preliminare, pe care le-a încheiat cu maximum de puncte. A fost impresionantă desfăşurarea de forţe la meciul cu Polonia pentru primul loc în grupă, confruntare câştigată cu 33-17.

Principala provocare pentru Florentin Pera a fost să le refacă moralul handbalistelor, mai ales că înfrângerea cu Danemarca a fost luată în calcul din start, iar meciul cu Germania este cel crucial.

ADVERTISEMENT

“Tricolorele”, afectate de înfrângerea dură cu Danemarca!

Astfel, la ultimul antrenament înaintea confruntării, selecţionerul le-a transmis handbalistelor să şteargă cu buretele tot ceea ce s-a întâmplat cu Danemarca şi le-a spus că are încredere în ele că vor putea juca excelent sub presiune, cum s-a mai întâmplat.

A fost o noapte grea pentru “tricolore”, multe dintre ele ieşind de pe teren în lacrimi, dar joi va fi un cu totul alt meci şi o şansă mare de a ne îndeplini obiectivul.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu revine pe parchet! La ce nivel poate juca interul stânga?

Aşa cum FANATIK a anunţat, Cristina Neagu va fi în lotul României pentru acest meci. Interul stânga s-a antrenat normal cu o zi înaintea meciului şi va debuta la Campionatul Mondial.

Din păcate, interul stânga nu are antrenamente şi meciuri în picioare în ultimele trei săptămâni, astfel că rămâne de văzut la ce nivel fizic se va putea prezenta.

ADVERTISEMENT

Naţionala Germaniei nu este una “monstruoasă”, iar dacă reuşim să eliminăm multiplele erori din meciul cu Danemarca, avem o şansă. Defensiva trebuie să fie mai agresivă, de acolo pornesc golurile uşoare.

Apoi, neapărat să ne fructificăm şansele. Cu danezele au fost nepermis de multe ratări, doar 23 de goluri din 56 de situaţii, un procent foarte modest.

Germania a avut o zi în plus de pauză!

Florentin Pera a menajat titularele în meciul cu Danemarca în momentul în care scorul a început să ia proporţii. Astfel, Buceschi, Laslo, Pintea şi extremele Seraficeanu şi Dincă trebuie să stea bine din punct de vedere fizic.

Deloc de neglijat este avantajul nemţoaicelor. Germania a avut o zi în plus de pauză şi mai ales pentru o echipă foarte fizică precum a adversarelor, această prospeţime este un atu important.

FANATIK este la Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca. Zilnic, pe site-ul nostru puteţi urmări cele mai noi ştiri, interviuri şi reportaje de la Herning.

ADVERTISEMENT