Simona Halep

Darren Cahill despre un moment crucial din cariera de antrenor: „A fost o lecție! Am greșit atunci față de Simona”

23.04.2020 | 16:08
Darren Cahill despre un moment crucial din cariera de antrenor A fost o lectie Am gresit atunci fata de Simona
ADVERTISEMENT

Darren Cahill este unul dintre cei mai buni antrenori de tenis din lume, iar împreună cu Simona Halep formează o adevărată echipă indestructibilă. Într-un interviu acordat recent, tehnicianul australian a recunoscut care a fost cea mai mare greșeală pe care a făcut-o în fața Simonei.

Darren Cahill și-a adus aminte de un moment deosebit cu Simona Halep

Darren Cahill a vorbit despre cariera sa de antrenor și a dezvăluit un moment crucial în relația sa cu Simona Halep și a recunoscut că a greșit în fața campioanei de la Wimbledon, după o eliminare de la US Open:

ADVERTISEMENT

„Ne-am întâlnit după meci, plânsese. I-am spus că a luptat formidabil, că sunt mândru de cum a tras de ea; că a dat totul pe teren și că asta e cel mai important, indiferent de rezultatul partidei.

Dar apoi ea m-a întrebat cum a jucat din punct de vedere tactic, unde a greșit. Ar fi trebuit să îmi mușc limba, să îi spun că nu e nicio problemă și că vom discuta despre asta cu altă ocazie”.

ADVERTISEMENT

„Însă am început să îi spun <Nu ai făcut bine asta, ai greșit acolo, nu ai ales bine atunci > și așa mai departe. După câteva minute în care m-a ascultat, i-au dat lacrimile și a plecat la vestiare”, a mai spus Darren Cahill.

„Am mers după ea la vestiare, i-am spus că îmi pare rău că nu am fost mai empatic în ultimele luni”

Darren Cahill a continuat să povestească modul în care s-a derulat episodul: Chiar dacă intențiile mele erau bune, chiar dacă eu credeam că e bine ceea ce fac, am realizat cât de mult am greșit.

ADVERTISEMENT

Am mers după ea la vestiare, i-am spus că îmi pare rău că nu am fost mai empatic în ultimele luni. I-am spus <Simona, dă-mi o îmbrățișare, te iubesc mult de tot. Ești parte din familia mea”.

„Vom trece cu bine și peste momentul ăsta>. M-a îmbrățișat și mi-a spus că aștepta acest gest de vreo 3 luni. Acel moment a schimbat dinamica dintre noi. Am scăpat de tensiune, ne-am distrat mult mai mult, iar ea a devenit mai relaxată.

ADVERTISEMENT

A fost o mare lecție pentru mine. Chiar și la 54 de ani îți dai seama că mereu ai ceva de învățat. Mereu poți deveni mai bun. Poți greși, dar e important să înveți din acele momente”, a concluzionat antrenorul.

„Indian Wells, Miami și celelalte turnee Mandatory oferă 1000 de puncte și premii mari în bani. Apoi vin cele Premier 5, care dau 900 de puncte, dar premiile la jumătate. Dacă la Mandatory ești obligat să mergi, la Premier 5 ai voie să sari peste unul din cele 5.

Dar nu mai mult de doi ani la rând. Toate aceste reguli ar trebui revizuite. Calendarul WTA ar trebui să devină mult mai simplu”, a mai spus Darren Cahill.

ADVERTISEMENT