Simona Halep

Darren Cahill o laudă pe Simona Halep: „Românii câştigă speranţă privind-o“

16.05.2020 | 18:52
Darren Cahill o lauda pe Simona Halep Romanii castiga speranta privindo
ADVERTISEMENT

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, are numai cuvinte de laudă la adresa jucătoarei noastre. El spune ca marea campioană este o sursă de speranţă şi de inspiraţie pentru toţi românii.

Cahill despre Halep: „Are o inimă uriaşă. Le oferă românilor speranţă“

Antrenorul australian şi jucătoarea noastră colaborează din anul 2015. S-au despărţit la finalul lui 2018, la cererea lui Cahill, care a avut nevoie de o pauză pentru a fi aproape de familia lui.

ADVERTISEMENT

„Românii învață multe lucruri de la Simona. Are 1 metru și 68 de centimetri, este o domniță, dar are o inimă uriașă și voință incredibilă în a fi briliantă. Românii câștigă speranță privind-o.

Dacă ea poate să o facă, atunci putem și noi. Știu că e doar un sport, dar uneori e mai mult de-atât pentru că murim și înviem din cauza rezultatelor din sport. Mă bucură foarte mult că România e atât de mândră de Simona“, a declarat Cahill pentru Eurosport.

ADVERTISEMENT

El a făcut şi o comparaţie între cele două ţări de origine, Australia lui şi România Simonei, remarcând asemănările, dar şi deosebirile dintre ele. Mai ales în ceea ce priveşte mentalitatea:

„România și Australia se aseamănă foarte mult din multe puncte de vedere. În Australia, ne simțim atât de departe, deconectați, și trebuie să călătorim atât de mult pentru a face ceva la nivel global. În România, chiar dacă e mult mai aproape, există o chestiune de mentalitate.

ADVERTISEMENT

Când întrebi un român dacă poate face ceva, răspunsul este nu. Reacția naturală este ‘nu, nu putem face asta!’. Australienii sunt exact opusul. Chiar dacă nu putem face ceva, spunem că facem, măcar încercăm.

De aceea avem o conexiune atât de bună, eu și Simona. Prima ei emoție este nu. Aici avem o problemă. Eu sunt exact invers“, a mai spus australianul.

ADVERTISEMENT

Primele performanţe uriaşe ale Simonei au venit sub comanda lui Darren. A devenit lider mondial al tenisului feminin în octombrie 2017. Apoi, a câştigat primul Grand Slam, pe zgura de la Paris, în vara lui 2018. Tot în perioada Cahill, Simona a mai jucat două finale pe care le-a pierdut, la Roland Garros (2017) şi Australian Open (2018).

Poate cel mai important trofeu din cariera constănţencei a fost titlul de pe iarba de la Wimbledon. Australianul nu era oficial antrenorul româncei, dar a fost alături de ea pe tot parcursul turneului. Şi asta s-a văzut.

ADVERTISEMENT