Sport

Dat afară de CFR Cluj, fotbalistul cu cel mai mare salariu din SuperLiga revine în România. Sigurjonsson, prezentat la FC Voluntari. Update

Pus pe liber de CFR Cluj în urmă cu 6 luni, fotbalistul străin care avea cel mai mare salariu din SuperLiga se întoarce în România, unde va semna cu o echipă de play-off.
20.12.2022 | 19:38
Dat afara de CFR Cluj fotbalistul cu cel mai mare salariu din SuperLiga revine in Romania Sigurjonsson prezentat la FC Voluntari Update
Runar Mar Sigurjonsson, fotbalistul cu cel mai mare salariu din SuperLiga, revine în România. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
20-12-2022
17:40

Rúnar Már Sigurjonsson, prezentat la FC Voluntari

Este oficial! Rúnar Már Sigurjonsson este noul jucător al lui FC Voluntari. Ilfovenii au anunțat transferul islandezului prin intermediul paginii de Facebook.

„Bun venit în familia FC Voluntari, Rúnar Már Sigurjonsson !

Clubul FC Voluntari anunță că a semnat un contract cu jucătorul Rúnar Már Sigurjonsson.

Rúnar Már Sigurjonsson este un mijlocaș central ,internațional islandez, în vârstă de 32 de ani.

Ultima dată la Fotbal Club CFR 1907 CLUJ , Rúnar a mai evoluat în cariera sa pentru Valur ( Islanda 1), Sundsvall ( Suedia 1), Grasshoppers Zurich ( Elveția 1), St.Gallen( Elveția 1) și FC Astana ( Kazakhstan 1).

Rúnar are 32 de prezențe pentru echipa națională a Islandei pentru care a înscris 2 goluri și a oferit 2 pase decisive ,fiind prezent în lotul nordicilor la Campionatul European din 2016.

La capitolul trofee , Sigurjonsson are în palmares 2 titluri de campion cu CFR Cluj ( 2020/2021 și 2021/2022 ) și o SuperCupă a României cu echipa din Ardeal (2020/2021).

Noul nostru jucător este , deasemenea, campion al Kazakhstanului cu FC Astana în sezonul 2018/2019.

Rúnar a evoluat în 29 de partide în Cupele Europene în care a reușit să marcheze de 9 ori și să distribuie 5 pase decisive.

Clubul nostru îi urează ” Bun venit !” și îi dorește evoluții încununate cu mult succes în tricoul FC Voluntari”, a scris FC Voluntari, pe Facebook.

La aproape șase luni după ce s-a despărțit de campioana CFR Cluj, islandezul Runar Mar Sigurjonsson este foarte aproape de o revenire în SuperLiga, fiind așteptat să semneze cu o echipă de play-off.

Runar Mar Sigurjonsson, fotbalistul care câștiga 48.000 de euro lunar la CFR Cluj, aproape să semneze cu FC Voluntari

FC Voluntari, echipă care în sezonul trecut a evoluat în play-off și vrea să repete performanța și anul acesta, este foarte aproape să dea lovitura în pauza de iarnă. Ilfovenii sunt la un pas să-l semneze pe islandezul Runar Mar Sigurjonsson, susține Gsp.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate mai sus, jucătorul islandez ar fi ajuns la un acord de principiu cu echipa antrenată de Liviu Ciobotariu și va semna un contract pe un și jumătate. Acesta ar urma să expire în vara lui 2024.

FC Voluntari ocupă în acest moment locul 9 în clasamentul SuperLigii, cu 26 de puncte, și speră ca în cele 9 etape rămase de disputat din sezonul regular să prindă Top 6. Distanța față de ultimul loc ce asigură prezența în play-off, ocupat momentan de Sepsi, este de 6 puncte.

ADVERTISEMENT

Campion al României cu CFR Cluj în sezoanele 2020/2021 și 2021/2022, Sigurjonsson a rămas în memoria microbiștilor doar cu faptul că era cel mai bine plătit jucător din campionatul intern.

El încasa de la clujeni nu mai puțin de 48.000 de euro lunar, o sumă exagerată față de ceea ce a oferit și față de ce se plătește în SuperLiga. Salariul de bază era de 37.500 de euro lună, însă diferența o reprezenta prima de instalare care i-a fost promisă la momentul semnării contractului și care i se achita în tranșe lunare egale.

ADVERTISEMENT

Cine este Runar Mar Sigurjonsson, noua achiziție a lui FC Voluntari

Runar Mar Sigurjonsson va veni la Voluntari din postură de jucător liber de contract, pentru că nu a reușit să-și găsească niciun angajament după ce și-a reziliat înțelegerea cu CFR Cluj, la finalul lunii mai, imediat ce clujenii cucereau cel de-al cincilea titlu de campioni consecutiv.

Într-un an și jumătate cât a stat la Cluj (a venit în februarie 2021 de la Astana), mijlocașul islandez a evoluat în 37 de partide, în care a reușit să marcheze 8 goluri și să ofere 4 pase decisive. Pe lângă cele două titluri de campion, și-a mai trecut în palmares și Supercupa României, în 2021.

ADVERTISEMENT

Ultima sa apariție în tricoul lui CFR Cluj a fost pe 10 aprilie 2022, în etapa a 4-a din play-off, când clujenii au pierdut cu 2-3 meciul din deplasare cu Universitatea Craiova. Atunci a jucat… un minut!

  • 600.000 de euro este cota lui Runar Mar Sigurjonsson, conform transfermarkt
ADVERTISEMENT
Tags: