Sport

David Beckham îi face toate poftele lui Lionel Messi! Superstarul argentinian va fi pregătit de antrenorul său preferat la Inter Miami

David Beckham vrea să îl facă pe Messi să se simtă ca acasă la Miami. I-a adus un super antrenor pe care l-a mai avut în trecut.
01.07.2023 | 09:34
David Beckham ii face toate poftele lui Lionel Messi Superstarul argentinian va fi pregatit de antrenorul sau preferat la Inter Miami
Lionel Messi și „Tata” Martino au lucrat 3 ani împreună. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

David Beckham face toate eforturile ca Lionel Messi să dea totul pentru Inter Miami. După ce l-a adus pe bunul său prieten și coechipier de la Barcelona, Sergio Busquets, patronul clubului din MLS l-a numit antrenor pe Gerardo Martino.

David Beckham i-a adus lui Lionel Messi antrenorul favorit. Campionul mondial va lucra din nou cu „Tata” Martino

„Tata” Martino este noul antrenor al lui Inter Miami. Argentinianul are o relație extrem de apropiată cu Lionel Messi, pe care l-a antrenat prima oară la Barcelona în sezonul 2013-2014.

ADVERTISEMENT

Apoi câștigătorul a 7 Baloane de Aur l-a avut ca selecționer la reprezentativa Argentinei timp de aproape doi ani: august 2014 și iulie 2016. Parteneriatul dintre Lionel Messi și Gerardo Martino nu a fost însă cel mai eficient din punct de vedere al trofeelor. Singura performanță notabilă este câștigarea Supercupei Spaniei.

David Beckham i l-a adus la Miami și pe Sergio Busquets

Gerardo Martino va fi la prima experiență în Major Soccer League. Tehnicianul din Argentina a mai pregătit-o pe Atlanta, între ianuarie 2017 și decembrie 2018, unde a izbutit să câștige și titlul.

ADVERTISEMENT

Fostul mare star al fotbalului englez i l-a adus la Inter Miami și pe Sergio Busquets, unul dintre cei mai buni prieteni ai săi de la Barcelona. Cei doi ar putea juca astfel din nou împreună după doi ani și să debuteze la meciul cu Cruz Azul, pe 21 iulie.

Lionel Messi a explicat de ce a ales Inter Miami în loc de Barcelona: „Am vrut să iau propria mea decizie”

Lionel Messi a recunoscut că prima opțiune pentru el a fost Barcelona: „Da, adevărul este că, evident, îmi doream foarte mult, eram foarte încântat să mă pot întoarce, dar, pe de altă parte, după ceea ce am trăit (n.r.- când a plecat de la Barcelona) și ieșirea pe care am avut-o, nu am vrut să fiu din nou în aceeași situație, să aștept să văd ce se întâmplă și las viitorul meu în mâinile altcuiva, ca să spun așa.

ADVERTISEMENT

Am vrut să iau propria mea decizie, gândindu-mă la mine, la familia mea. Deși am auzit că s-a spus că La Liga a acceptat totul și că era în regulă pentru ei să mă întorc, mai erau multe alte lucruri de pus la punct”, a spus starul într-un interviu pentru presa din Spania.

Messi a vrut să iasă din lumina reflectoarelor

Argentinianul nu a dorit ca lotul Barcelonei să se sufere modificări și tăieri contractuale din cauza lui: „Am auzit că trebuie să vândă jucători sau să scadă salariile jucătorilor și adevărul este că nu am vrut să trec prin asta. Am fost deja acuzat de multe lucruri care nu erau adevărate în cariera mea la Barcelona și eram deja puțin obosit. Nu am vrut să trec prin toate astea. Când trebuia să plec, La Liga acceptase să mă legitimeze, dar până la urmă nu s-a putut.

ADVERTISEMENT

Ei bine, mi-a fost teamă că se va întâmpla din nou același lucru… A trebuit să vin aici la Paris să stau mult timp într-un hotel cu familia, cu copiii mei mergând la școală, dar noi locuind tot la hotel… Am vrut să iau singur decizia și de aceea nu am mers la Barca.

Deși mi-ar fi plăcut, nu s-a putut. De asemenea, sunt într-un moment în care vreau să ies puțin din focus, să mă gândesc mai mult la familia mea. Am vrut să caut și altceva, și un pic de liniște sufletească”.

ADVERTISEMENT