Sport

Sergio Busquets se desparte de Barcelona după 17 ani. La ce echipă ar putea ajunge din vară

Sergio Busquets e aproape să își încheie povestea la FC Barcelona după nu mai puțin de 17 ani. Unde se transferă mijlocașul central.
10.05.2023 | 16:15
Sergio Busquets se desparte de Barcelona dupa 17 ani La ce echipa ar putea ajunge din vara
Sergio Busquets joacă la Barrcelona din 2005. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sergio Busquets e la doar un pas să se despartă de Barcelona, contractul său expirând la finalul lunii iunie. Unul dintre cei mai importanți jucători din istoria recentă a Barcelonei nu își va mai prelungi contractul, deși au existat negocieri între cele două părți.

Sergio Busquets marchează finalul unei ere la Barcelona. Pleacă de pe Camp Nou după 17 ani

Barcelona, la un pas să rămână fără căpitan! Speculațiile au devenit oficiale după ce Barcelona a postat pe contul oficial de Twitter un video în care apar imagini cu Busquets care declară că acesta este ultimul sezon pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT

Presa din Spania anunța divorțul iremediabil dintre Busquets și Barcelona. Căpianul catalanilor a decis după discuție cu conducerea clubului și cu Xavi că este mai bine să plece în această vară.

Antrenorul Barcelonei a încercat până în ultima clipă să îl facă să se răzgândească pe jucătorul de 34 de ani și să își prelungească înțelegerea măcar pentru încă un sezon.

ADVERTISEMENT

Sergio Busquests, declarații emoționante: „A fost o aventură de neuitat”. Unde se poate transfera

Sergio Busquets spune adio Barcelonei după peste 700 de meciuri, 18 goluri și 45 de pase decisive: „A venit timpul să anunț că acesta va fi ultimul meu sezon la Barcelona. A fost o aventură de neuitat. De când eram copil și mergeam la meciuri sau urmăream echipa la TV, am visat să joc cu acest tricou pe acest stadion.

Și realitatea mi-a depășit visele. A fost onoare, dar orice început are și un sfârșit. Chiar dacă nu a fost o decizie ușoară, cred că timpul a venit. Vreau să le mulțumesc tuturor”, a spus jucătorul.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, spaniolul își va încheia cariera în Arabia Saudită, unde ar putea fi coechipier cu fostul său mare rival, Cristiano Ronaldo, la Al-Nassr. Mijlocașul este însă dorit de mai multe cluburi din zona Golfului.

Câte trofee a câștigat la Barcelona în cei 17 ani

Sergio Busquets va rămâne în istoria Barcelonei drept unul dintre cei mai titrați fotbaliști, după ce a cucerit nu mai puțin de 31 de trofee, dintre care trei trofee ale Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Catalanul a mai cucerit și Supercupa Europei de trei și trei Cupe Mondiale ale Cluburilor FIFA. În Spania, Busquets a reușit să cucerească nu mai puțin de 22 de trofee: 8 titluri în La Liga, 7 Cupe ale Regelui și 7 Supercupe ale Spaniei.

ADVERTISEMENT