Sport

David Popovici a mai corectat un record. Ce performanță fantastică a atins cel mai bun înotător român la Mondialele de la Lima

Înotătorul David Popovici a încheiat Mondialele de juniori de la Lima în maniera obișnuită spulberându-și adversarii în finala la 100 metri liber. Românul a stabilit o performanță fenomenală în Peru.
05.09.2022 | 12:27
David Popovici a mai corectat un record Ce performanta fantastica a atins cel mai bun inotator roman la Mondialele de la Lima
David Popovici a bifat o bornă nemaiîntâlnită în natația mondială, după CM de la Lima. Sursa foto: Profimedia
ADVERTISEMENT

David Popovici este cel mai în vogă înotător al planetei. Adolescentul român a cucerit titlurile europene și mondiale la 100 și 200 metri liber, la seniori, și a reeditat performanțele și la întrecerile continentale și mondiale de juniori. Sportivul a atins o bornă ireală, după CM de la Lima.

David Popovici, fără adversari în probele de 100 și 200 metri liber

Înzestrat cu un talent nativ și posesor al unui fizic construit pentru a doborî record după record, David Popovici a intrat în istorie după Campionatele Mondiale de natație de la Lima.

ADVERTISEMENT

Multiplul campion european și mondial a terminat finala de la 100 metri liber în 47,13 secunde și a bifat o performanță fără nemaiîntâlnită în istoria natației.

A fost a 16-a cursă de 100 metri liber pe care sportivul de 17 ani o încheie sub 48 de secunde, în acest an competițional. Precedentul record al numărului de curse sub 48 de secunde îi aparținea italianului Alessandro Miressi, care a încheiat de 11 ori proba ”Regină” sib timpul amintit, în 2021.

ADVERTISEMENT

Podiumul acestui top este completat de brazilianul Cesar Cielo, cel al cărui record mondial de seniori a fost corectat anul acesta chiar de David Popovici. Sud-americanul a legat în 2009 nouă curse de 100 de metri liber sub 48 de secunde.

Cum până la sfârșitul anului sportivul mai are la dispoziție patru luni calendaristice, această performanță ar putea fi dusă la un nivel și mai înalt, lucru plauzibil având în vedere că în 2022 David Popovici și-a spulberat adversarii, indiferent de numele acestora, sau de competiția în care s-au întâlnit.

ADVERTISEMENT

Americanii uimiți de puterea mentală a lui David Popovici

La doar 17 ani David Popovici nu doar că și-a dominat adversarii din punct de vedere sportiv, dar a dat dovadă de o putere mentală uimitoare pentru un adolescent.

Românul nu s-a lăsat dus de valul celebrității și a abordat fiecare competiție în care a înotat cu aceeași determinare. Jurnaliștii americani au elogiat pregătirea psihologică a sportivului.

ADVERTISEMENT

”Cu patru competiții majore într-un interval de trei luni, Popovici a demonstrat o rezistență impresionantă în timpul verii, atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere mental. 

Deși toată lumea îi știe capacitatea sa fizică, Popovici s-a remarcat în această vară și din punct de vedere emoțional și a dat dovadă de maturitate.

El și-a gestionat cu pricepere apariția din postura de cel mai urmărit reprezentant al acestui sport și a confirmat așteptările cu care se confruntă la fiecare cursă”, a titrat revista de specialitate Swimming World Magazine.

ADVERTISEMENT