Sport

David Popovici s-a retras din concursul de la Wroclaw: ”Nu ne asumăm niciun risc”

David Popovici a obținut medalia de aur în proba de 200 de metri liber la concursul din Polonia, dar apoi a decis să retragă din competiție.
28.10.2023 | 12:27
David Popovici sa retras din concursul de la Wroclaw Nu ne asumam niciun risc
David Popovici a cucerit medalia de aur la o competiție în Polonia. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
28-10-2023
09:33

Popovici s-a retras din competiția de la Wroclaw.

David Popovici s-a retras de la ”Memorialului Marek Petrusewicz” de la Wroclaw (Polonia), după o ușoară accidentare suferită în proba de 50 de metri liber.

Înotătorul român nu a mai luat startul în probele de 100 de metri liber și 50 de metri fluture, programate în cea de a doua zi a concursului de la Wroclaw, competiție ce se desfășoară în bazin de 25 de metri.

”În finala de la 50 de metri liber, de vineri seara, a făcut sosirea greșit și a resimțit impactul la nivelul cotului. Este cel mai sigur sport, dar se mai întâmplă. Echipa medicală a intervenit imediat, iar decizia a fost să-l oprim.

Nu ne asumăm niciun risc. Naționalele sunt în două săptămâni, Europenele în șase săptămâni. David s-a antrenat azi de dimineață, o va face și după amiază, dar este mai bine să-l protejăm”, a declarat antrenorul Adrian Rădulescu, conform paginii de Facebook a clubului CS Dinamo.

 

David Popovici a câștigat în prima zi proba de 200 de metri liber și a încheiat pe locul 5 la 50 de metri liber (21,84 secunde).

David Popovici a câștigat medalia de aur în proba de 200 metri liber în prima reuniune a Memorialului “Marek Petrusewicz”, care se desfășoară la Wroclaw. Competiția din Polonia are loc în bazin scurt (25 metri). Sportivul legitimat la CS Dinamo s-a calificat în finală și la 50 metri liber.

David Popovici, aur la 200 m liber în Polonia!

David Popovici a revenit în bazin și a cucerit, în cursul zilei de vineri, medalia de aur în proba de 200 m liber în prima reuniune a Memorialului “Marek Petrusewicz” din Polonia. Dublu cmpion mondial și european, David Popovici a fost cronometrat cu timpul de 1:44.08.

ADVERTISEMENT

Totodată, David Popovici s-a calificat în finala de la 50 de metri liber, cu al cincilea timp, 21.93. Ultimul act va avea loc vineri seară. De asemenea, David Popovici va lua startul în Polonia în probele de 100 metri liber şi la 50 metri fluture.

Este un antrenament excelent pentru David Popovici care se pregătește pentru Campionatele Europene de înot în bazin scurt. Competiția va avea loc la Otopeni, în perioada 5-10 decembrie.

ADVERTISEMENT

David Popovici nu va participa la Campionatul Mondial din 2024

Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici, a dezvăluit că elevul său este „all-in” pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Astfel, David Popovici a luat decizia împreună cu antrenorul său de a nu participa la Mondialele de la Doha care au loc la începutul anului viitor (2-18 februarie 2024).

„Ne antrenăm în Bucureşti, atât la Dinamo, cât şi la ‘Lia Manoliu’. Încep cursurile la universitate şi e bine să fie prezent cât mai mult ca sa prindă ritmul vieţii studenţeşti. 

ADVERTISEMENT

Urmează Campionatele Naţionale în bazin scurt din 9-12 noiembrie şi Campionatele Europene în decembrie. Este posibil să mai mergem la o competiţie, dar n-am luat o decizie in acest sens. 

Concluzia este că trebuie sa ne pregătim mai bine. Sezonul trecut a fost mai scurt, au fost şi alte priorităţi de gestionat (meditaţii, bacalaureat). Decizia este să nu meargă la Doha. În principiu este o decizie finală. Prioritizăm pregătirea”, a declarat Adrian Rădulescu.

ADVERTISEMENT

David Popovici, patru medalii de aur în Elveția

La începutul lunii octombrie, David Popovici a participat la Memorialul “Michel Bally” din Nyon, în Elveția, unde a obținut nu mai puțin de patru medalii de aur. Cursele din Elveția s-au desfășurat într-un bazin scurt (25 metri).

Popovici a câștigat medaliile de aur în probele 200 și 400 de metri liber, dar și la 50 și 100 de metri liber. La Campionatele Mondiale din acest an, David Popovici s-a clasat pe locul 6 în finala la 100 de metri liber.

ADVERTISEMENT