Sport

David Popovici, în finală la 100 de metri. Doar locul 6 pentru fostul campion mondial

David Popovici a avut o prestație dezamăgitoare în finala la 100 de metri liber de la CM din Japonia. Românul, care era campion en-titre, a terminat doar pe locul 6, în 47.83 secunde.
27.07.2023 | 14:30
David Popovici in finala la 100 de metri Doar locul 6 pentru fostul campion mondial
David Popovici s-a calificat în semifinale la 100 de metri liber cu al 6-lea timp. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
27-07-2023
11:29

David Popovici, doar locul 6 în finala probei de 100 de metri

David Popovici a termiant doar  pe locul 6 cursa de 100 de metri liber de la Campionatele Mondiale de la Fukuoka. Românul era campionul mondial en-titre și deținătorul recordului acestei probe.

„Racheta din România” a părăsit însă competiția din „Țara Soarelui Răsare” fără medalie. Cursa din proba „regină” a fost câștigată de Kyle Chalmers, care n-a reușit totușă să bată recordul lui Popovici.

Popovici, care a înotat pe culoarul doi, a fost cronometrat cu timpul 47.83. În semifinale, el a avut timpul 47.66. Australianul Kyle Chalmers, care a cucerit aurul mondial, a terminat cursa în 47.15 și a fost urmat pe podium de americanul Jack Alexy (47.31) şi de francezul Maxime Grousset (47.42).

26-07-2023
11:24

David Popovici a terminat pe locul doi semifinala probei de 100 de metri

David Popovici a evoluat în prima semifinală la 100 de metri liber la Campionatele Mondiale de Natație de la Fukuoka. „Rechinul” a plonjat în apă de culoarul numărul trei și a terminat cursa pe locul doi, cu timpul de 47,66, fiind depășit sârbul Andrej Barna.

Marea finală în care „Rechinul” este favorit la medalie va avea loc joi, 27 iulie, de la ora 14:20. Cursa va fi în direct pe Antena 1 și pe aplicația Antena Play. Românul intră în finală cu al cincilea timp.

David Popovici a reușit să se califice în semifinalele probei sale favorite la Campionatele Mondiale de înot, după ce a terminat doar pe locul patru în proba de 200 de metri liber.

David Popovici, în semifinale la 100 de metri liber la Campionatul Mondial

David Popovici a terminat cu al șaselea timp și va înota pentru un loc în finală tot astăzi, 26 iulie, de la ora 14:26. Cursa va putea fi urmărită live pe platforma de streaming AntenaPlay și nu se știe până în acest moment dacă va fi transmisă și la TV.

ADVERTISEMENT

„Rechinul” în vârstă de 18 ani a fost repartizat în ultima serie, cea de-a douăsprezecea, alături de de sud-coreeanul Sunwoo Hwang și francezul Maxime Grousset. A terminat al șaselea, cu timpul de 47, 90.

A fost depășit de Matt Richards (47, 59), Jack Alexy (47, 68), Kyle Chalmers (47, 71), Jordan Crroks (47,77) și de Pan Zhanle (47, 84), după ce a condus trei treimi din cursă.

ADVERTISEMENT

David Popovici și adversarii din semifinale

Popovici va înota în prima semifinală de pe culoarul al treilea. Se va bate pentru un loc în finală cu Nandor Nemeth (Ungaria), Dylan Carter (Trinidad Tobago), Jack Alexy (SUA), Jordan Crooks (Insulele Cayman), Maxime Grousset (Franța), Sunwoo Hwang (Coreea de Sud), Guilherme Santos (Brazilia).

Sportivul nostru trebuie să fie însă atent și la ce se întâmplă în cealaltă semifinală, unde vor concura: Andrej Barna (Serbia), Alessandro Miressi (Italia), Pan Zhanle (China), Matthew Richards (Marea Britanie), Kyle Chalmers (Australia), Josh Liendo (Canada),  Flynn Southham (Australia) și Diogo Ribeiro Matos (Portugalia).

ADVERTISEMENT

Cel mai rapid înotător de pe planetă a fost extrem de realist înainte de proba sa favorită: „Din fericire proba de 100 e de două ori mai scurtă, asta nu înseamnă că nu doare, dar nu la fel ca acum. Iubesc cursa de 200 metri, și pe cea de 100 de metri”.

A scris istorie în proba regină a natației la ultimul Campionat Mondial

David Popovici stabilea un nou record mondial în urmă cu aproape un an la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta, când a blocat cronomentrul la 47,58.

ADVERTISEMENT

Pe data de 13 august 2022, la Campionatele Europene de la Roma, sportivul legitimat la CS Dinamo termina cele două lungimi de bazin în 46,86 secunde, un nou record mondial.

ADVERTISEMENT