Sport

David Popovici, lăudat de organizatori la Campionatului Mondial de Juniori din Peru: „O mașinărie”

David Popovici (17 ani) a reușit să câștige prima medalie de aur individuală la Campionatele Mondiale de Juniori de la Lima, iar înotătorul a fost elogiat de organizatori.
01.09.2022 | 12:40
David Popovici laudat de organizatori la Campionatului Mondial de Juniori din Peru O masinarie
David Popovici a cucerit deja două medalii de aur la Campionatele Mondiale de Juniori din Peru. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

David a reușit să câștige prima medalie de aur la Campionatele Mondiale de Juniori din Peru și a stabilit un nou record al competiției.

David Popovici a impresionat deja la Campionatele Mondiale de Natație din Peru

Cel mai bun înotător român din istorie a fost lăudat de organizatorii competiției din Lima: „O maşinărie. Superbul înotător David Popovici a demonstrat încă o dată ce viteză poate avea în apă şi a câştigat cu un record al competiţiei proba de 200 de metri liber”.

ADVERTISEMENT

„Rechinul” Popovici a reușit să câștige o medalia de aur și în proba de ștafetă 4×100 de metri, împreună cu Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu.

Popovici a încheiat cursa de 200 de metri cu un timp record: 1:46,18, iar la final a ținut să mulțumească în primul rând spectatorilor prezenți: „Publicul m-a ajutat enorm, mă distrez, a fost o cursă foarte bună”, a declarat David Popovici, potrivit Pro Arena.

ADVERTISEMENT

Când va mai intra în concurs David Popovici

David Popovici va avea parte de câteva zile de odihnă. Campionatul mondial va mai intra în concurs pe data de 3 septembrie.

Atunci „Rechinul” va concura în proba de 100 de metri liber, probă în care este campion mondial și european, atât la juniori cât și la seniori.

ADVERTISEMENT

Înotătorul își face încălzirea în serii, de la ora 17:30, iar semifinalele vor continua pe data de 4 septembrie, ora 02:25.

Marea finală în care David Popovici este favorit va avea loc luni, septembrie, de la ora 02:02.

David Popovici, eroul unei campanii umanitare. A strâns 40.000 de euro în mai puțin de o lună

David Popovici și-a donat casca și ochelarii pe care i-a purtat la Campionatul Mondial pentru o cauză nobilă.

ADVERTISEMENT

Românul a încercat să strângă bani pentru Florentina Filipovici, fostă vicecampioană mondială la canotaj juniori și care se luptă cu o boală extrem de grea. Ba mai mult, are trei copii și nu are unde să locuiască.

Înotătorul a reușit să strângă peste 40.000 de euro din cele peste 2.500 de donații.

ADVERTISEMENT