Sport

David Popovici, pregătit înainte de Campionatele Mondiale: „E nevoie de cap liber și o minte limpede!”

David Popovici este pregătit înainte de Campionatele Mondiale și a spus ce are nevoie pentru a obține noi performanțe.
14.06.2023 | 09:00
David Popovici pregatit inainte de Campionatele Mondiale E nevoie de cap liber si o minte limpede
David Popovici, pregătit înainte de Campionatele Mondiale. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Sportivul român a spus cum s-a pregătit pentru competiție și a transmit încă o dată că vrea să se distreze în timpul curselor, precizând că timpul este doar un bonus pentru el, dorința sa mare este să găsească un echilibru pentru a reuși să se impună.

David Popovici, pregătit înainte de Campionatele Mondiale

David Popovici este pregătit înainte de Campionatele Mondiale și a spus cum s-a pregătit: „Încerc să mă adaptez la noua mea viață, la care dacă te uiți din afară pare că nu s-a schimbat. Vreau să fiu același înotător, să nu uit de ce m-am apucat de acest sport.

ADVERTISEMENT

E un proces continuu, acela de a rămâne cu picioarele pe pământ. Înotul este în continuare pasiunea mea și tot ce vreau să fac, dar e important să nu te obsedeze un singur lucru în viață.

Ne antrenăm mult pentru eficiență în loc de forță brută. Trebuie să compensez cumva că sunt mai filiform. Muncim mult la elementele tehnice.

ADVERTISEMENT

Secretul este să găsești un echilibru, să nu te supraantrenezi sau să te subantrenezi, să găsești un ritm în care să muncești și să uiți de tot ce te înconjoară și, la un moment dat, te vei surprinde cu o performanță extraordinară”.

„Obiectivul este să înot bine, să fac o cursă curată, dacă fac asta e o cursă rapidă, iar timpul e doar un bonus. În plus, trebuie să prind o zi bună, antrenamentul e făcut, e nevoie de niște mese bune, să am grijă de mine, să dorm bine și să fiu sigur că nu mă ajung nervii. E nevoie de cap liber și o minte limpede.

ADVERTISEMENT

E cool să te gândești că în câteva luni cineva îți va pune la gât medalia de aur la gât. Aș fi ipocrit să spun că nu e important să ai un obiectiv măreț și specific, ca acela de a deveni campion olimpic. Nu te-ai putea trezi în fiecare zi la 5 sau 6, să-ți sacrifici viața socială, să mănânci sănătos dacă nu ai un astfel de scop”, a mai spus David Popovici în podcastul cu Brett Hawke.

„Visez să devin campion olimpic de la zece ani!”

„Visez să merg la JO și să devin campion olimpic de la zece ani. E bine să fii înfometat, dar nu neapărat pentru a câștiga, ci pentru glorie, e un scop pentru care îmi place să trag. Îmi place să mâ gândesc și la impactul pe care îl voi avea în afara bazinului dacă devin campion olimpic.

ADVERTISEMENT

Sunt foarte cunoscut în România, aproape toată lumea mă recunoaște pe stradă. La început a fost amuzant, apoi a devenit obositor, iar acum sunt în faza de acceptare și adaptare și de a avea grijă de acest privilegiu, care aduce anumite avantaje, faptul de putea transmite un mesaj, de a avea un altfel de impact”, a continuat David Popovici.

„Am rămas la fel, e un proces constant de a rămâne la fel cu tot ce se întâmplă în jurul meu. S-a schimbat perpectiva lumii către mine, poate fi ușor să te ia valul, de acea încerc să rămân umil pentru că acestea sunt niște principii sănătoase. Vreau să fiu cât de simplu se poate pentru că există frumusețe în simplitate”, a mai spus sportivul român.

ADVERTISEMENT