Sport

David Popovici va lua startul în trei probe la Mondialele de natație în bazin scurt: ”Scopul meu este să mă calific în finală”

David Popovici se află în Australia pentru Campionatele Mondiale de natație în bazin scurt, acolo unde va concura în trei probe.
11.12.2022 | 17:16
David Popovici va lua startul in trei probe la Mondialele de natatie in bazin scurt Scopul meu este sa ma calific in finala
David Popovici se află în Australia pentru Campionatele Mondiale de natație în bazin scurt, acolo unde va concura în trei probe. Sursă foto: Facebook FINA
ADVERTISEMENT

Înotătorul a împlinit 18 ani pe 15 septembrie, însă are un palmares incredibil în nataţie. Doar în ultimele cinci luni a obţinut 13 medalii în cele patru competiţii internaţionale la care a participat.

Cele trei probe în care va concura David Popovici la Mondialele de natație în bazin scurt

David Popovici încheie anul cu Mondialele de natație în bazin scurt de la Melbourne, care se vor desfășura în perioada 13-18 decembrie. Puștiul minune al înotului românesc va lua startul în trei probe: 100, 200 şi 400 metri liber.

ADVERTISEMENT

Fiind deja un nume uriaș în natația mondială, elevul lui Adrian Rădulescu a fost invitat la conferința de presă din deschiderea competiției care adună la start peste 1.000 de sportivi din 180 de ţări.

”Nu cred că este un bluf să spun că nu-mi plac întrecerile în bazin scurt. Sunt oarecum construit pentru competiţia în bazin lung. Întoarcerile şi starturile sunt mai intense pe distanţa scurtă, aşa că aceasta este o oportunitate grozavă de a aduna informaţii şi de a câştiga experienţă şi de a fi cea mai bună versiune pe care o pot fi.

ADVERTISEMENT

Sigur, există o rivalitate între mine şi Kyle Chalmers, dar cred că rivalitatea este doar în bazinul de 50 m. Kyle deţine recordul mondial pe 25 m, iar eu sunt deţinătorul recordului mondial în bazin lung.

Deci, poate în câţiva ani, această rivalitate va fi reală. Scopul meu este să mă calific în finală şi, după cum ştim cu toţii, odată ce eşti pe culoar, ai o şansă”, a declarat Popovici, conform paginii de Facebook a COSR.

ADVERTISEMENT

Premii uriașe și bonus pentru record mondial

Întrebat de jurnaliștii prezenți în sală cum se simte în Australia, sportivul nostru a răspuns: ”E frumos la Melbourne. Îmi doream de mult să vin în Australia. Cultura sportului este un lucru foarte mare în Australia. Copiii şi adulţii de aici se bucură de un stil de viaţă sănătos, cu înot şi sporturi acvatice şi, de fapt, orice este legat de sport.

Oamenii de aici sunt foarte prietenoşi şi deschişi. E plăcut să vezi atât de mult verde şi să fii aici vara. Îmi place! Deşi evenimentul nu a început încă, sunt sigur că va fi unul dintre evenimentele mele preferate”.

ADVERTISEMENT

La Campionatele Mondiale de natație în bazin scurt se vor oferi premii totale de 2.160.000 de dolari. Vor fi premiați cei 8 finaliști, iar fiecare record mondial stabilit va primi un bonus de 25.000 de dolari. România îi va mai avea în concurs pe Robert Glință (50, 100, 200 metri spate și 100 metri liber) și pe Andrei Anghel (50 metri spate și 50 metri fluture).

Chiar înainte de plecarea în Australia, David Popovici a anunțat că nu va avea obiective îndrăznețe la această competiție. El a motivat prin faptul că nu este foarte obișnuit cu întrecerile în bazin scurt, însă își dorește să progreseze.

ADVERTISEMENT