Sport

Dawa își cere scuze colegilor și atacă arbitrajul: „E nedrept să dai cartonaș roșu”

Joyskim Dawa și-a cerut scuze colegilor de la FCSB după gafa din remiza cu Hermannstadt, scor 2-2. Ulterior, fundașul central al vicecampioanei a atacat arbitrajul.
22.09.2023 | 00:04
Dawa isi cere scuze colegilor si ataca arbitrajul E nedrept sa dai cartonas rosu
Dawa și-a cerut scuze colegilor și a criticat arbitrajul după Hermannstadt - FCSB 2-2. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Joyskim Dawa a greșit flagrant în a doua repriză a meciului Hermannstadt – FCSB, scor 2-2 în restanța din etapa a 5-a a SuperLigii. Fundașul central l-a doborât pe Cristian Neguț în careu, iar „centralul” Viorel Flueran a dictat penalty și l-a eliminat pe stoperul roș-albaștrilor.

Dawa își cere scuze colegilor: „Mă simt prost”

Joyskim Dawa a ezitat să intervină la o minge degajată în preajma careului celor de la FCSB. Pe fază a fost Cristian Neguț, care a pasat decisiv la primul gol înscris de Silviu Balaure. Fotbalistul lui Hermannstadt a câștigat prim-plan-ul și a fost doborât de Dawa în careu.

ADVERTISEMENT

Fundașul camerunez și-a cerut scuze colegilor la finalul partidei. „E vina mea. Dacă vreți să dați vina pe cineva, eu sunt acela. Trebuie să câștigăm toate meciurile dacă vrem să fim campioni…

N-a fost ușor în prima repriză, dar am jucat bine în partea secundă și, dacă nu făceam acel penalty, cred că am fi câștigat. Vreau să le prezint scuze colegilor. E doar vina mea, nu a lor. Mă simt prost. Mi-am lăsat echipa în inferioritate numerică”, a declarat Joyskim Dawa.

ADVERTISEMENT

Dawa a atacat arbitrajul după cartonașul roșu văzut în Hermannstadt – FCSB 2-2: „E nedrept să dai cartonaș roșu. Nu cred că a fost penalty”

După ce și-a cerut scuze, Joyskim Dawa a trecut la atac. Fundașul de 27 de ani nu este convins că Viorel Flueran a luat decizia corectă, atunci când a dictat 11 metri și când a scos cartonașul roșu din buzunar. Dawa le sugerează arbitrilor „centrali” să meargă la VAR înainte de a lua o hotărâre.

„Nu știu dacă a fost penalty, a fost un contact ușor. E nedrept să dai cartonaș roșu la faza asta. Eu nu cred că a fost penalty, dar, dacă asta a dictat arbitrul, înseamnă că așa a fost.

ADVERTISEMENT

Cred însă că arbitrii trebuie să verifice fazele mai mult la VAR. Ei după 10 secunde decid dacă e sau nu penalty. Suntem o familie, câștigăm împreună, pierdem împreună, colegii m-au încurajat”, au fost cuvintele lui Dawa.

Dawa, suspendat minim două meciuri

Joyskim Dawa a văzut direct cartonașul roșu din partea lui Viorel Flueran. Fundașul central va rata cel puțin următoarele două meciuri la FCSB. În următoarea etapă, vicecampioana României joacă în deplasare cu Sepsi.

ADVERTISEMENT

Ulterior, la mijlocul săptămânii viitoare, FCSB merge la Oradea pentru duelul cu FC Bihor din grupele Cupei României. Silviu Balaure a deschis scorul pentru Hermannstadt după un sfert de oră. În minutul 31, Andrea Compagno a egalat din penalty.

Atacantul italian a adus-o în avantaj pe FCSB în startul reprizei secunde cu un gol din pasa lui Valentin Crețu. Daniel Paraschiv a stabilit scorul final. În primă fază, jucătorul sibienilor a ratat execuția din penalty-ul comis de Dawa. Târnovanu a apărat, însă mingea i-a revenit atacantului care a înscris.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,88 este cota pentru „GG” la meciul Sepsi – FCSB

ADVERTISEMENT