Life

De câte ori e bine să te dai cu ruj pe săptămână. Pericolul la care te expui dacă îl folosești prea des

Tu știi de câte ori e bine să te dai cu ruj pe săptămână? Multe persoane fac acest lucru zilnic, însă nu este tocmai sănătos.
06.12.2023 | 17:01
De cate ori e bine sa te dai cu ruj pe saptamana Pericolul la care te expui daca il folosesti prea des
De câte ori e bine să te dai cu ruj pe săptămână. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

De câte ori e bine să te dai cu ruj pe săptămână? Rujul este un accesoriu care nu lipsește din geanta unei femei. Unele persoane se dau cu el o dată pe zi, în timp ce altele au grijă să îl reîmprospăteze.

De câte ori e bine să te dai cu ruj pe săptămână

Și totuși de câte ori e bine să te dai cu ruj pe săptămână? Poate ai observat și tu că rujul are un termen de valabilitate destul de mare. De altfel, mai toate produsele de da make-up rezistă câțiva ani.

ADVERTISEMENT

Iar pentru un astfel de termen de valabilitate, evident că sunt folosite anumite ingrediente. Cât de toxice și periculoase sunt acestea? Școala de Sănătate Publică Berkeley de la Universitatea din California a realizat un studiu în acest sens.

Astfel, în urma cercetărilor s-a aflat că majoritatea glossurilor și rujurilor conțin niveluri nocive de crom, plumb, aluminiu, cadmiu. La acestea se mai adaugă și alte materiale toxice.

ADVERTISEMENT

În același timp, studiului a mai arătat că persoanele care folosesc des ruj, se pot confrunta cu probleme de sănătate pe termen lung. Iar acest lucru e valabil în special în cazul celor care aplică rujul de mai mult de trei ori într-o singură zi.

Cât de periculoase pot fi rujurile

Ce poți să pățești dacă folosești ruj des? Specialiștii spun că o utilizare în exces poate duce la apariția riscului de cantități excesive de crom. Iar acesta este un ingredient legat de apariția tumorilor abdominale, arată Health Shots.

ADVERTISEMENT

În același timp, dacă te dai cu ruj prea des, e bine să iei în calcul faptul că acesta provoacă modificări la sistemul endocrin. În cazul persoanelor sensibile pot apărea de asemenea și alergii.

Și totuși de câte ori e bine să te dai cu ruj pe săptămână? În urma studiului, specialiștii vin cu recomandări. Este bine să nu folosim rujuri mai mult de 2-3 ori pe săptămână, pentru a fi în siguranță.

ADVERTISEMENT

De asemenea, conform sursei citate, rujurile care au o culoare închisă au un conținut ridicat de substanțe toxice. Astfel, cel mai bine optăm pentru cele care au o nuanță ceva mai deschisă. Femeile însărcinate ar fi bine să evite și ele rujurile.

Este important de știut că înainte de a aplica rujul, e bine să ne hidratăm buzele cu vaselină. Aceasta funcționează ca un strat de protecție, minimalizând astfel riscurile. Totodată, o alegere bună ar fi rujurile naturale, fără toxine.

ADVERTISEMENT
Tags: